συγκλόνισε-ο-επισμηναγός-γιακουμής-1086926
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.10.2022 | 13:32

Συγκλόνισε ο Επισμηναγός Γιακουμής: «Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες»

Μια εντυπωσιακή επίδειξη ακροβατικών και παράτολμων ελιγμών παρουσίασε για ακόμη μία χρονιά η ομάδα «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με «πρωταγωνιστή» το αεροσκάφος  F-16 Fighting Falcon της 340ης Μοίρας που ανήκει στην 115 Πτέρυγα Μάχης και πιλότο τον ιπτάμενο Επισμηναγό, Απόστολο Γιακουμή.

Ο ιπτάμενος της ομάδας Ζευς με το μαχητικό F-16 απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και έφτασε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. “Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους.

“Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό απανταχού της Γης- Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη” ανέφερε καταχειροκροτούμενος.