σύγκληση-της-ιεραρχίας-για-τα-μισθολο-599084
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2019 | 17:25

Σύγκληση της Ιεραρχίας για τα μισθολογικά του κλήρου

Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η σύγκληση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 19 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου, καθώς και η πλήρωση των Μητροπόλεων Σισανίου και Σιατίστης, Γλυφάδος και Περιστερίου.

Η ΔΙΣ, σήμερα τελευταία ημέρα της συνεδρίασής της έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου, ενώ τίμησε τον Μητροπολίτη Αχελώου κ. Ευθύμιο με το παράσημο του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την διακονία των 50 και πλέον ετών στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα για τις υποψηφιότητες για τις τρεις Μητροπόλεις Περιστερίου, Γλυφάδας και Σισανίου Σιατίστης.Ισχυρή υποψηφιότητα για τον δήμο Περιστερίου θεωρείται ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης. Για τη Μητρόπολη Σιατίστης ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Καστοριάς Αθανάσιος.

Για τη Μητρόπολη Γλυφάδας ως ισχυρή υποψηφιότητα προβάλλει ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ωστόσο ακούγονται από τοπικούς παράγοντες και άλλες φωνές.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι καμία από τις τρεις υποψηφιότητες δεν είναι ταυτισμένη με το στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, γεγονός που «μεταφράζεται» ως άνοιγμα στην Ιεραρχία.