συγκέντρωση-συνταξιούχων-στην-πλατε-540772
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.10.2018 | 11:46

Συγκέντρωση συνταξιούχων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι οργανώσεις των συνταξιούχων της Αθήνας και της Αττικής.

Μεταξύ άλλων, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, διεκδικούν, αυξήσεις στις συντάξεις και κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, παγωμα του αφορολόγητου και να μην περικοπούν το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και οι συντάξεις χηρείας.

Οι συνταξιουχοι αργότερα πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας, ενώ κλειστή παραμένει για την ώρα η οδός Σταδίου.

syndsd2

syndsd1

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «δεν θα δεχθουμε καμία άλλη περικοπή και σε αυτό το πλαίσιο θα είμαστε συνέχεια στους δρομους έως ότου η κυβέρνηση να καταργήσει το νόμο Κατρουγκαλου που επέφερε δραματικές μειώσεις σε ολες τις κατηγοριες των συνταξιούχων.

«Οι μαχητικές μας αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο σε όλη τη χώρα σε έναν ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα, είναι παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το δίκαιο αγώνα μας και να βάλουμε φραγμό στη νέα λαίλαπα που έρχεται. Στο νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με το νόμο Κατρούγκαλου, την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας, τη μείωση του αφορολόγητου», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνεργαζομένες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΠΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.