συγκέντρωση-στο-σύνταγμα-για-να-φύγει-911231
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.06.2021 | 19:46

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να φύγει το σκουπιδαριό από Φυλή και Σχιστό

Ολοι στο πόδι! Ξεσηκωμός! Εμπόδιο στο έγκλημα θα είναι ο λαός!». Με αυτό το σύνθημα, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Κάλεσμα έχουν απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας.

Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους αυτή την ώρα απευθύνουν ο Γιώργος Κάππος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Κινέττας, ο Κώστας Υφαντής, από τη Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, ο Σπύρος Ηλίας, πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, καθώς και η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό, Εύη Χαβελέ. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η Δημοφίλη Χαλκιώτη, επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής.

Το παρόν στην εκδήλωση δίνουν οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ακόμη τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, και Θ. Χιώνης.

Θα ακολουθήσει συναυλία που πραγματοποιείται με τη συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες Χρήστος Δαλιάνης, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Καρέλλας, Παντελής Κυραμαργιός, Αστέρης Κωνσταντίνου, Κώστας Σταυρόπουλος, Πάνος Τσίτσικας.

Στο κάλεσμα τους οι Συντονιστικές Επιτροπές απαιτούν: να κλείσει η χωματερή και να τελειώσουν τα σχέδια για εργοστάσιο σκουπιδιών σε περιοχές ήδη επιβαρυμένες από ρυπογόνες βιομηχανίες. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στις περιοχές αυτές. Καμία σκέψη για καύση απορριμμάτων. Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

Ταυτόχρονα, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων και επιστημονικό σχεδιασμό, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής – ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος.