συγκέντρωση-στην-αθήνα-για-το-κλείσιμ-954749
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.10.2021 | 17:05

Συγκέντρωση στην Αθήνα για το κλείσιμο των καταστημάτων 150 μεταναστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Οκτωβρίου λόγω του κλεισίματος καταστημάτων 150 μεταναστών που καταγγέλλουν ρατσιστικούς ελέγχους αστυνομικών.

Η συγκέντρωση – διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στην Μαινάνδρου και Σοφοκλέους, στις 5.30μμ.

H ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Στο τετράγωνο Μαινάνδρου-Σοφοκλέους-Γερανίου- Αναξαγόρα στην περιοχή της Ομόνοιας, ένα δύο αστυνομικοί έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο ελέγχων και επιβολής εξοντωτικών προστίμων που ξεπερνάει κάθε όριο λογικής. Πρόκειται για ρατσιστική μεταχείριση που δεν την κρύβουν άλλωστε οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί δεν δίνουν ποτέ το λόγο για εξηγήσεις στους καταστηματάρχες. Μάλιστα δηλώνουν “Σε εσάς τους ξένους, θα σας πάρουμε όλα πίσω όσα πήρατε με τις αναστολές του λοκντάουν” ενώ φτάνουν να βρίζουν χυδαία με εκφράσεις όπως “θα σας γ@@@@@@@@ε.

Έχουν επιβάλει πολλαπλά πρόστιμα ακόμη και για λόγους που είναι εμφανές ότι δεν ισχύουν πχ για έλλειψη ταμειακής μηχανής κάτι που το διαπιστώνει η Εφορεία όταν έρχεται να διαπιστώσει το βάσιμο η όχι του ισχυρισμού των αστυνομικών για επιβολή προστίμου. Επίσης βάζουν πρόστιμα γιατί κάποιος είχε δήθεν κάτω την μάσκα. Έφτασαν να βάζουν μέσα σε κατάστημα σπρώχνοντας περαστικούς για να επιβάλουν πρόστιμα παραβίασης μέτρων προστασίας από το Κορονοϊό.

Ζητάμε να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για την παράνομη δραστηριότητα τους. Να μπει τέλος στο ρατσισμό.

Καλούμε τα συνδικάτα των εργαζόμενων να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας και να καταδικάσουν τις αστυνομικές αυθαιρεσίες.