συγκέντρωση-μαθητών-καθηγητών-έξω-απ-554155
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.11.2018 | 13:06

Συγκέντρωση μαθητών-καθηγητών έξω από το υπ. Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ τρίωρη στάση εργασίας έχουν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Δάσκαλοι και καθηγητές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων.

Συγκέντρωση μαθητών έξω απο το υπουργείο παιδέιας

Απαιτούν, επίσης, άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Το «παρων» στη σημερινή συγκέντρωση δινει και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, που τονίζει μεταξύ άλλων ότι «παρ’ όλες τις περικοπές του υπουργείου, και φέτος θα δουλέψουμε κοντά 25.000 οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία κάθε χρόνο καλύπτουμε κενά από συνταξιοδοτήσεις», προβάλλοντας το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση και των 25.000 έτσι ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία.

«Αυτό το αίτημα μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, μπορεί να βγάλει μπροστά όλες τις δυνάμεις, ώστε να δώσουμε τη μάχη με όρους νίκης. Μόνο αυτό το αίτημα καλύπτει πραγματικά την προϋπηρεσία των χιλιάδων συναδέλφων, που εδώ και χρόνια αλωνίζουν τη χώρα και αναπληρώνουν τον εαυτό τους», τονίζει.