συγκέντρωση-για-την-αποφυλάκιση-του-γ-1051357
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.07.2022 | 21:37

Συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, «τοξοβόλο του Συντάγματος», πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα Προπύλαια ενώ έκλεισαν προσωρινά Πανεπιστημίου και Αμαλίας.

Σχεδόν εδώ και δύο μήνες ο Γιάννης Μιχαηλίδης παραμένει σε απεργία πείνας λόγω της απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισής του από το Δικαστικό Συμβούλιο, παρ’ ότι έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα (8,5 χρόνια) έκτισης μιας βαριάς ποινής (20 ετών), με αποτέλεσμα η ζωή του να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ο Μιχαηλίδης εκτός των ληστειών είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού σε ένοπλη συμπλοκή με την Αστυνομία στην Πεύκη και για φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του Δημήτρη Πολίτη με τον οποίο είχαν βρεθεί συγκατηγορούμενοι για τις ληστείες στο Βελβεντό. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί εις διπλούν και ως μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά είχε αθωωθεί.

Είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας το 2019 όταν η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε τις εκπαιδευτικές άδειες που λάμβανε μέχρι τότε για ενάμιση χρόνο, προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Όταν συνελήφθη και πάλι από την αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2020, ζήτησε τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ).