συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-έξω-από-το-β-992784
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.02.2022 | 19:18

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο Iανός (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο «Iανός» πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, μετά το email που διέρευσε, με το οποίο το κατάστημα παραδέχεται ότι βρέχει το βράδυ τη μοκέτα της εισόδου, προκειμένου να αποθαρρύνει άστεγα άτομα από το να διανυκτερεύσουν στο σημείο.

To email που έχει σαν παραλήπτη τον διαχειριστή του κτηρίου όπου λειτουργεί το κεντρικό κατάστημα του βιβλιοπωλείου, ζητά από τον ίδιο να μεσολαβήσει στους θυρωρούς ώστε το βράδυ να μην επιτρέπουν σε άστεγους να βρίσκουν καταφύγιο έξω από την είσοδο του καταστήματος.

Με τη δημοσιοποίηση του email προκλήθηκαν αντιδράσεις, κι έτσι σήμερα το Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής, μαζί με την Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το βιβλιοπωλείο, στο κέντρο της Αθήνας επί της Σταδίου. Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν επίσης έξω από το κατάστημα, το οποίο είχε κατεβάσει ρολά.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν το «Η ανθρωπιά δε μαθαίνεται στα βιβλία που πουλάτε;», ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια που έγραφαν «Πουλάτε Πολιτισμό, Βρωμάτε Καπιταλισμό».