«Στρίμωξαν» τους "Έλληνες αυτόχθονες Ιθαγενείς" για πληρωμένες υπηρεσίες… σε ανεμβολίαστους -Οι άλλες περιπτώσεις - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

«Στρίμωξαν» τους “Έλληνες αυτόχθονες Ιθαγενείς” για πληρωμένες υπηρεσίες… σε ανεμβολίαστους -Οι άλλες περιπτώσεις

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (χωρίς αυτές να κατονομάζονται).

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι:

Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν. 

 

Οι Έλληνες αυτόχθονες Ιθαγενείς και οι πληρωμένες “υπηρεσίες” -Ποιοι είναι

 

Μια περίπτωση που έχει προκαλέσει σάλο τα τελευταίο διάστημα είναι αυτή με τους «Έλληνες αυτόχθονες Ιθαγενείς».

Σε έγγραφα που διακινούνται μεταξύ των αρνητών, ο επικεφαλής-συντάκτης ζητεί από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν 23 ευρώ (!) προκειμένου να αποστείλουν μαζικά εξώδικα «άρσης της πληρεξουσιότητας» σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, φορείς κτλ.

Οι «Αυτόχθονες» προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής του δήθεν προστίμου με… δόσεις! «Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για εφάπαξ αποπληρωμή του ποσού, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ρύθμιση της οφειλής μετά από συνεννόηση». Παραθέτουν παράλληλα εναλλακτικούς τρόπους καταβολής του ποσού.

Σε άλλο έγγραφο κάποιας… «τοπικής επιτροπής» από το Κερατσίνι, ο εκπρόσωπος ζητά από αστυνομικό της Άμεσης Δράσης 5,2 εκατομμύρια ευρώ καταγγέλλοντας ότι τον παρεμπόδισε στη μετακίνηση του.

Βασικό ιστολόγιο είναι αυτό των “Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών”, ενώ τα υπόλοιπα φαίνεται να αποτελούν… θυγατρικές αναπαραγωγής.

Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη επωνυμία το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε εξελιχθεί έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες – είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα περισσότερα μέλη ανήκαν στην οργάνωση “Ελλήνων Συνέλευσις” του Αρτέμη Σώρρα. Αριθμούν περισσότερα από 10.000 μέλη.

Ξεχωριστή δικογραφία έχει σχηματισθεί για δικηγόρο που τάσσεται κατά των μέτρων κορωνοϊού και του εμβολιασμού, ο οποίος ζητάει ετήσια συνδρομή 15 ευρώ προκειμένου οι ακόλουθοι του, να παρακολουθούν τα βίντεο που αναρτά στο Youtube. Μάλιστα ο συγκεκριμένος έχει συστήσει… ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), το 2021, στην οποία εντάσσεται το ιστολόγιο και το κανάλι του στο youtube, αλλά τα έσοδά του θα μπορούν να ελεγχθούν στη δήλωση του επόμενου φορολογικού έτους.

Η Πολιτεία τις τελευταίες ημέρες υψώνει ένα τείχος προστασίας προσπαθώντας να προστατέψει από όλη αυτή την κατάσταση εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές που τυχόν μπαίνουν στο στόχαστρο αρνητών και αφετέρου διενεργώντας μια κατεπείγουσα έρευνα, τα συνολικά αποτελέσματα της οποίας θα φανούν το επόμενο διάστημα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!