Στον εισαγγελέα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς για τα δάνεια σκάνδαλο

Στον εισαγγελέα θα παρουσιαστούν δεκάδες στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος». Τα συγκεκριμένα στελέχη, έπαιρναν τα δάνεια και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε φιλικά funds

«Ντόμινο» εξελίξεων και ανακατατάξεων στον τραπεζικό χώρο πυροδοτεί το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για παραβάσεις από δεκάδες στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο από τα τέλη του 2014 έως και το 2016.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που αναμένεται να σταλεί τις επόμενες μέρες στις εισαγγελικές Αρχές, περιγράφονται ύποπτες συμπεριφορές από στελέχη, που αφορούν διαγραφές «κόκκινων» δανείων, πωλήσεις στεγαστικών, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και παράκαμψη των capital controls με «όχημα» τους λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», δεκάδες στελέχη της τράπεζας αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια. Τα συγκεκριμένα στελέχη, έπαιρναν τα δάνεια και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε φιλικά funds ενώ τα ακίνητα έμεναν στους ίδιους.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΔΑΝΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!