στον-εισαγγελέα-ο-έμπορος-ναρκωτικών-406382
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.11.2017 | 10:41

Στον εισαγγελέα ο έμπορος ναρκωτικών, συνέταιρος του συνομιλητή του Αυγενάκη

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής ο Εμμανουήλ Παπουτσάκης- συνέταιρος του Παναγιώτη Μπαμπάμτση, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento», ήταν συνομιλητής του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Εμμανουήλ Παπουτσάκης συνελήφθη διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του 14 χρόνια κάθειρξης για σύσταση συμμορίας και ναρκωτικά.

Ο Εμμανουήλ Παπουτσάκης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Ο Παπουτσάκης ήταν από τον Μάρτιο του 2017 φυγόποινος αφού είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών μαζί με ένα ακόμα μέλος της ομάδας Μπαμπάμτση, τον Σωκράτη Πρίφτη ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο φυγόποινος συνελήφθη έξω από σχολείο της Αθήνας όπου είχε πάει για να πάρει το παιδί του.

Ο Παπουτσάκης, μαζί με τον Μπαμπάμτση και τον Γιάννη Στασινόπουλο, αποτελούν τους πραγματικούς διαχειριστές του χρυσού της Τήνου που προέρχεται από τα τάματα των πιστών. Με την άδεια του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, Δωρόθεου εξάγουν τα τάματα και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Μητρόπολη πλάκες χρυσού, διαδικασία που είναι εκτός οποιουδήποτε ελέγχου.

Η σύλληψη του Παπουτσάκη και η αποκάλυψη ότι η ομάδα με την οποία συνομιλούσε ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει εμπόριο ναρκωτικών, θέτει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί για το θέμα του γραμματέα του κόμματος και για τις σχέσεις του με ποινικούς.