στον-ανακριτή-σήμερα-ο-αλ-λυκουρέζος-γ-617951
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2019 | 09:13

Στον ανακριτή σήμερα ο Αλ. Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλο, που ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας και έχει αναλάβει την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, θα παρουσιαστεί σήμερα ο δικηγόρος  Αλέξανδρος Λυκουρέζος που συνελήφθη χθες, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής, βάση εντάλματος, ως ύποπτος φυγής.

O γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Ο συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, διαμαρτύρεται και κάνει λόγο για «αντιδικονομική ακρότητα» και για δικαστική ενέργεια «που δεν βασίζεται στον νόμο». Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε όλη την νύχτα χθες στην ΓΑΔΑ, με τον κ. Κονταξη να χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία ακραία, αφού όπως είπε ο πελάτης του, «δεν κλήθηκε, ούτε αρνήθηκε να προσέλθει στις δικαστικές αρχές, ασκεί κανονικά την δικηγορία, έχει γνωστή κατοικία και τον ξέρουν όλοι. Προς τι λοιπόν η σύλληψη», διερωτήθηκε ο κ. Κονταξής, αφήνοντας υπόνοιες ότι πίσω από τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, μπορεί να κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες.

Σήμερα, εξάλλου, ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί και ο έτερος δικηγόρος για τον οποίο ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του. Πρόκειται για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο, ο οποίος επίσης διώκεται για τα ίδια αδικήματα, δηλαδή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης. Οι δυο συλληφθέντες δικηγόροι, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Αλ. Λυκουρέζος μαζί με τον Θ. Παναγόπουλο, ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου – που είναι και αυτός κρατούμενος στις φυλακές και ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση – στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο Γ. Αντωνόπουλος, σε καταθέσεις που είχε δώσει στις αρχές είχε αναφέρει πως θεωρεί τον Αριστείδη Φλώρο ως τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του. Ένα ισχυρισμό που αρνείται ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος έδωσε πρόσφατα μαραθώνια κατάθεση στον ανακριτή για το συγκεκριμένο θέμα. Στην κατάθεση αυτή ο έγκλειστος επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει πως οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι, δηλαδή οι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος, του ζήτησαντο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου ο πελάτης τους, δηλαδή,ο Γ. Αντωνόπουλος, να πάρει πίσω τις καταθέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρούσε τον Αρ. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.