Στο Βόλο διαφωνούν για την τσιπουροκατάνυξη

Στον άερα βρίσκεται η διοργάνωση, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Βόλο, της μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη στον κόσμο, με την οποία η πόλη φιλοδοξούσε να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ανάλογη αυτής που πέτυχε η διοργάνωση για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, πριν τέσσερα χρόνια.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Νομαρχίας Μαγνησίας, που συζητήθηκε το θέμα αυτό, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, εκφράστηκαν επιφυλάξεις από πλευράς κάποιων μελών του, μήπως θεωρηθεί από ορισμένους ότι η διοργάνωση προωθεί την κατανάλωση αλκοόλ.

Όπως πάντα δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και εμπνευστής της ιδέας, κ. Κώστας Χαλέβας, αν δεν υπάρξει σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ., τότε προτίθεται να διοργανώσει μόνος του την τσιπουροκατάνυξη, στην παραλία του Βόλου, μέσω άλλων θέσεων ευθύνης που κατέχει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται ως συνέχεια του παγκόσμιου ρεκόρ της ΕΚΠΟΛ στις 31 Αυγούστου 2012 για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, με τη συμμετοχή 5.614 χορευτών και 40.000 επισκεπτών. Ο σχεδιασμός είναι δε, να διοργανωθεί παγκόσμιο συνέδριο, για τα αποτελέσματα και τη σημασία των ρεκόρ Γκίνες, το κλείσιμο του οποίου θα γίνει με την τσιπουροκατάνυξη, σε ένα «τραπέζι» ενός χιλιομέτρου στην παραλία του Βόλου, όπου οι παραγωγοί ούζου και τσίπουρου της Θεσσαλίας θα προσφέρουν τα προϊόντα τους. Επίσης θα προσφερθούν εδέσματα μεσογειακής διατροφής από τους πολιτιστικούς συλλόγους των δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των γυναικείων συνεταιρισμών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ, ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ, ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΤΑΝΥΞΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!