στο-ψυχιατρείο-κορυδαλλού-ο-δολοφόνο-926328
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.07.2021 | 13:38

Στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Δημήτρης Βέργος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος.

Ο κ. Βλάχος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως ο δράστης της άγριας δολοφονίας θα οδηγηθεί σήμερα στις Φυλακές Κορυδαλλού και από εκεί στο ψυχιατρείο. «Το ψυχιατρείο είναι τμήμα των φυλακών. Θα πάει στη φυλακή και από εκεί είναι λογικό να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πάει στον Κορυδαλλό, για να υπάρξει και αποτελεσματική φύλαξή του» είπε.

Παράλληλα ο κ. Βλάχος αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του Βέργου σημείωσε ότι «οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας τον οδήγησαν στο να προσπαθεί να συνθέσει ο ίδιος τα κομμάτια της πραγματικότητας στο μυαλό του. Αυτό του έχει συμβεί και στο παρελθόν».

«Δεν έχουμε βρασμό ψυχής. Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι διαγνωσμένο το 2015 αυτό. Και υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις και θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν. Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα. Αυτό θα το πουν οι ειδικοί» κατέληξε ο κ. Βλάχος.

Να σημειωθεί πως ο 30χρονος, έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος. Κατά την απολογία του επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα για τα οποία έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, την οποία όμως αυθαίρετα είχε διακόψει.

Μετά το τέλος της απολογίας οι συνήγοροί του κατέθεσαν αίτηση για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του κατηγορούμενου κ. Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο δράστης την ώρα της εγκληματικής πράξης δεν είχε συνείδηση του τι έκανε. «Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή» είπε και συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος συνεργάστηκε με τις Αρχές παρά τη «δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, κ. Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος «τα έχει τετρακόσια» και πρόσθεσε: «Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας».