στο-νοσοκομείο-ρούπα-και-μαζιώτης-εξα-371897
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.12.2017 | 23:04

Στο νοσοκομείο Ρούπα και Μαζιώτης εξαιτίας απεργίας πείνας

Πριν από λίγο τα δυο μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρουπα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο κρατουμένων Άγιος Παύλος λόγω εξασθένισης της υγείας τους εξαιτίας της απεργίας πείνας στην οποία υποβάλουν τους εαυτούς τους διεκδικώντας την υλοποίηση σειράς αιτημάτων όπως: την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και την διερεύνηση ωραρίου των επισκεπτηρίων μεταξύ τους όσο και με το παιδί τους .

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τον Κορυδαλλό, η υγεία των δυο κρατουμένων έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία 24ωρα καθώς έχουν συμπληρώσει 20 μέρες χωρίς να τρέφονται, πίνοντας μόνο νερό. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να εξασθενίσει ο οργανισμός τους και να κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να εξετάζουν και το ενδεχόμενο μεταφοράς τους σε εφημερεύων νοσοκομείο των Αθηνών.

Η συνήγορος τους, κα Μαριζάνα Κικιρή ανέφερε στο protothema ότι , «η πολιτεία κ ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να επανατοποθετηθούν στα αίτηματά τους αναφορικά με τις Αντισυνταγματικές κ απάνθρωπες διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα. Πρέπει ακόμα να σας πω ότι ξεκινούν και άλλες περίπου 50 κρατούμενες απεργία πείνας για συμπαράσταση. Είναι έμπρακτος ο αγώνας τους και οι υπεύθυνοι πρέπει να απαντήσουν».