στο-μικροσκόπιο-των-αρχών-65χρονος-που-φ-513816
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.07.2018 | 07:50

Στο μικροσκόπιο των αρχών 65χρονος που φέρεται να προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά

Οι αρχές φαίνεται ότι έχουν όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία εναντίον συγκεκριμένου ανθρώπου που φέρεται ότι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Η τραγωδία στο Μάτι έχει έναν υπεύθυνο, τουλάχιστον ως προς την έναρξη της πυρκαγιάς. Η φωτιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι.

Σε συγκεκριμένο σημείο, κοντά στο Νταού στην Πεντέλη έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής. Χθες το απόγευμα συλλέχθηκε, αν και έχει περάσει μια εβδομάδα, νέο υλικό από το “ύποπτο” σημείο.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρώσει στο σημείο αυτό καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες εναντίον του, ενός προσώπου.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι 65χρονος.  Φέρεται να έκαιγε χόρτα και ξερά κλαδιά σε λόφο πάνω από το Νταού Πεντέλης όταν, πιθανότατα από σπινθήρες, η φωτιά μεταδόθηκε στη γύρω βλάστηση και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προσέλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Όταν αντελήφθη το μέγεθος που προσέλαβε η πυρκαγιά και τις τραγικές της συνέπειες, ο 65χρονος επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του σκεπάζοντας με χώμα, χαλίκια και νερό το σημείο έναρξης της φωτιάς.

Εφόσον το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, αποδυναμώνεται σε μεγάλο βαθμό ο ισχυρισμός του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι για τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.