στο-κόκκινο-η-εγκληματικότητα-στη-θ-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2018 | 12:58

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη

Τη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και επιπλέον 24ωρες περιπολίες σε όλο τον δήμο Νεάπολης – Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικεί η δημοτική αρχή ύστερα από αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών και σε μια προσπάθεια να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.

Το επόμενο διάστημα θα επιδιωχτούν συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και τη διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ώστε να τεθεί επί τάπητος το θέμα.

Το ζήτημα της αστυνόμευσης συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νεάπολης – Συκεών, παρουσία τοπικών κοινωνικών φορέων, συλλόγων, πολιτών και ηγετικών στελεχών της ΕΛΑΣ.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», χαρακτήρισε πολύ μεγάλο το πρόβλημα της αστυνόμευσης.

«Δεν είναι δυνατόν μια περιοχή 100.000 και πλέον κατοίκων να μην έχει σε 24ωρη βάρδια περιπολικά και πεζές περιπολίες και να αφήνουμε να κινδυνεύουν παιδιά και ηλικιωμένοι. Δεν γίνεται να σημειώνονται δεκάδες διαρρήξεις σε καταστήματα στη Νεάπολη και κλοπές σε κατοικίες στα Πεύκα, στις Συκιές και τον Άγιο Παύλο, όπως επίσης διαρρήξεις σε δημόσια και δημοτικά κτίρια από όπου αφαιρείται εξοπλισμός μεγάλης αξίας».

Ο κ. Δανιηλίδης υποστήριξε πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί προκειμένου να αναγκάσουμε ως διοίκηση την πολιτεία να στελεχώσει τα αστυνομικά τμήματα και ειδικά του δήμου Νεάπολης – Συκεών που είναι αποδεκατισμένα, καθώς υπηρετούν ελάχιστοι αστυνομικοί».

Ανέφερε, δε, πως στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα κληθεί να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για την αστυνόμευση και θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

«Απαιτούμε εκτός από την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και επιπλέον 24ωρες περιπολίες. Να κυκλοφορούν στην περιοχή περιπολικά και μοτοσικλέτες, η μονάδα ΔΙΑΣ, η δίωξη ναρκωτικών και η τροχαία. Όλοι να βρίσκονται στους κρίσιμους οδικούς άξονες της περιοχής και να έχουν σοβαρή, καθημερινή παρουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δανιηλίδης.

Στην ειδική συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης.