στο-ευρωπαϊκό-δικαστήριο-προσφεύγει-982848
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.09.2022 | 17:20

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει η Γεωργία Μπίκα μετά τον Άρειο Πάγο

Απόλυτα αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομική οδό ώστε να διεκδικήσει το δίκιο της, η Γεωργία Μπίκα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

«Γνωρίζουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από την δικαιοσύνη της πατρίδας μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα» σχολίασε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, κ. Νίκος Διαλυνάς, με τον ίδιο να προσθέτει πως η υπόθεση, μετά την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, πλέον παίρνει τον δρόμο του εξωτερικού, «κι αυτά τα οποία απεφάνθη η ελληνική δικαιοσύνη, δυστυχώς θα κριθούν και θα διαβαστούν από Ευρωπαίους δικαστές, κι όχι μόνο, καθώς υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή στον ΟΗΕ, όπου πολύ σύντομα θα μεταβούμε».

Σημειώνεται πως με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα και με απόλυτη σιγουριά στην επόμενη κίνησή της, παραμένοντας ψύχραιμη και σκεπτόμενη μόνο τον στόχο της, να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Η Γεωργία γνωρίζει απόλυτα τα μελλοντικά βήματά μας. Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και έχουμε συζητήσει τα πάντα. Το πανηγύρι αρχίζει τώρα, κι αύριο θα ακουστούν οι πρώτες καμπάνες».

Όπως τονίζει ο κ. Διαλυνάς στο ThessToday.gr, πολύ σύντομα θα προβούν, μαζί με την Γεωργία, στις επόμενες ενέργειες για τον αγώνα της δικαίωσής της, έχοντας υπόψιν πως «γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με ποιους, όπως και πώς κινούνται. Με βάση τα δεδομένα κι εντελώς ψύχραιμοι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

Υπενθυμίζεται πως, η Γεωργία Μπίκα είχε προσφύγει την 1η Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος, ώστε να ανοίξει ξανά η υπόθεση για την καταγγελία της για βιασμό.