στο-εδώλιο-μέλη-συμμορίας-που-αποπειρ-406398
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.12.2017 | 11:04

Στο εδώλιο μέλη συμμορίας που αποπειράθηκαν να ανατινάξουν το σπίτι Πολάκη

Για σήμερα 15 Δεκεμβρίου είχε αναβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να συγκροτείται από 82 άτομα, με κύρια δράση τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, την εκβίαση και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές το 2014 στο Ρέθυμνο.

Η εν λόγω δίκη δεν μπορεί να εκδικαστεί σε καμία δικαστική αίθουσα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αίθουσα τέτοιας χωρητικότητας.

Για τον λόγο αυτό έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αίθουσα του ΜΑΙΧ, στα Χανιά. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το πρωί και υπάρχει σκέψη να συνεχιστεί και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι εμπλεκόμενοι είναι κυρίως από Ρέθυμνο και Χανιά με επίσης συμμετοχή κατηγορουμένων από Ηράκλειο και Λασίθι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας που σχεδίαζαν σε βάρος μεγάλου επιχειρηματία της βορείου Ελλάδος με τους εμπλεκόμενους να μεταμφιέζονται σε …παπάδες.

Μεταξύ των υποθέσεων που θα απασχολήσουν την ακροαματική διαδικασία περιλαμβάνονται: η ένοπλη επίθεση εναντίον κατοικίας επιχειρηματία, η απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού και του Ι.Χ. του τότε δημάρχου Σφακίων και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υπόθεση μεγάλης φυτείας κάνναβης 1.500 δενδρυλλίων που είχε εντοπιστεί το 2012 στο Άνω Βαλσαμόνερο.