στο-εδώλιο-5-μοναχοί-για-το-ημερολόγιο-κ-978456
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2022 | 09:49

Στο εδώλιο 5 μοναχοί για το ημερολόγιο κατά του εμβολίου

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονωϊού, άσκησε η Εισαγγελία Βόλου σε πέντε μοναχούς.

Η συγκεκριμένη μονή υπάγεται στο Άγιο Όρος και αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Το ημερολόγιο τσέπης, που κυκλοφόρησε παραμονές της Πρωτοχρονιάς, περιλάμβανε κείμενο, που απέτρεπε τους πιστούς να εμβολιαστούν. Μιλούσαν για εμβόλια που παρήχθησαν από ζωντανά έμβρυα και προειδοποιούσαν για απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες.

«Σκέψου πριν εμβολιαστείς» ήταν ο τίτλος του κειμένου στις πρώτες και τις τελευταίες σελίδες του ημερολογίου, το οποίο εμπλουτιζόταν με αποσπάσματα δηλώσεων που φέρονται να έκαναν βιολόγος, καθηγητές και δικηγόρος. Επίσης γινόταν επίκληση μελετών και στοιχείων αγνώστου προελεύσεως, με τον συντάκτη του κειμένου να μιλά για ένα σχέδιο, τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με στόχο την επικράτηση του Διαβόλου.

«Η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, αρχιεπίσκοποι – μητροπολίτες, έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα, ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών, το εμβόλιο», αναφέρει ένα σημείο του κειμένου.

«Με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος» γράφει ο δικηγόρος.