στο-100-η-πληρότητα-σε-8-ελληνικά-νησιά-163622
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.07.2018 | 12:44

Στο 100% η πληρότητα σε 8 ελληνικά νησιά

Ανεπηρέαστος έμεινε ο ελληνικός τουρισμός από τα πρόσφατα γεγονότα σε Κινέτα και Μάτι.

Αυτό καθώς η ταξιδιωτική κίνηση τόσο στο ΔΑΑ Ελ.Βενιζέλος, όσο και στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης του Ηρακλείου αλλά και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, παραμένει υψηλή όπως αναμενόταν και την ίδια στιγμή δεν υπήρξαν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό.

Οι πληρότητες των πτήσεων στους τουριστικούς προορισμούς κυμαίνονται άνω του 80% όπως προβλεπόταν και η επιβατική κίνηση τον μήνα Ιούλιο παραμένει αυξητική σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει για έναν ακόμη μήνα διψήφια αύξηση στις διεθνείς αφίξεις.

Οι αφίξεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα Οι αφίξεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Από το υπουργείου Τουρισμού τονίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του, ο οποίος σε διαρκή επαφή με τις πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό και τις προξενικές αρχές των ξένων χωρών στην Ελλάδα παρείχε συνεχή ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των ξένων τουριστών στο Μάτι. Ενώ, μέσω των Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού παρείχε άμεση ενημέρωση σε tour operators για την κατάσταση στο Κέντρο Αθήνας και τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ήδη εξαιρετική φετινή πορεία του τουρισμού.

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει από το σύνολο των ελληνικών προορισμών, στους πιο δημοφιλείς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, οι πληρότητες αυτή την περίοδο πλησιάζουν στο 100% και στους λιγότερο δημοφιλείς κυμαίνονται από 85-95%.

Τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι θα έρθουν στην Ελλάδα, από τα 19 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, περισσότεροι από 3,1 εκατ. ξένοι ταξιδιώτες, καταγράφοντας αύξηση 11-12% σε σχέση με τον Ιούλιο 2017. Ενώ, σε ανάλογα επίπεδα υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν και ο φετινός Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος.