στις-φυλακές-ναυπλίου-οδηγείται-ο-ριχ-562289
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2018 | 15:02

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο Ριχάρδος

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται σήμερα ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος Μυλωνάς, για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο ίδιος ο ενεχυροδανειστής στην απολογία, τόσο την προφορική όσο και με το υπόμνημα που κατέθεσε, δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται οι οποίες είναι συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας δήλωσε μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του πελάτη του: «Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» και πρόσθεσε ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξη της υπόθεσης.

Εντωμεταξύ προφυλακιστέα κρίθηκε και η φερόμενη ως υπαρχηγός του κυκλώματος που εργαζόταν ως γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη και μητέρα δύο παιδιών, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές και πως εργαζόταν νόμιμα στο κατάστημα.

«Υπαρχηγός με 1.200 μισθό τον μήνα, είναι αστείο» σχολίασαν οι συνήγοροι της για τα στοιχεία της δικογραφίας εις βάρος της εντολέως τους.

Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ κατηγορούμενοι.