στις-8-απριλίου-η-δίκη-του-μπ-αναγνωστόπ-929124
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2022 | 18:46

Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπ.Αναγνωστόπουλου

Η δίκη με κατηγορούμενο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει οριστεί για τις 8 Απριλίου. Η άγρια γυναικοκτονία που αρχικά παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον δολοφόνο ως έγκλημα ληστών που δολοφόνησαν την Καρολάιν, συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς επί 37 ημέρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανιζόταν ως συντετριμμένος σύζυγος, πριν τελικά συλληφθεί και ομολογήσει.

Υπερασπιστική γραμμή

Η υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί στον ισχυρισμό ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την προσωπικότητα της Καρολάιν ως βίαιη και ναρκισσιστική. Στην προσπάθειά του αυτή θα χρησιμοποιήσει το ημερολόγιο που διατηρούσε η Καρολάιν.

«Η ψυχολόγος είχε πει ότι η σύζυγός μου έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή με κάποια στοιχεία κατάθλιψης. Το χαρακτηριστικό αυτό της συζύγου μου είχε ως αποτέλεσμα σε ήρεμες και ευτυχισμένες περιόδους της ζωής μας, να έχει απότομα ξεσπάσματα οργής και θυμού για επουσιώδη ζητήματα ενώ τα ξεσπάσματα αυτά διαρκούσαν δύο με τρεις ώρες και έφευγαν έτσι γρήγορα, όπως εμφανίζονταν’, αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του».

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία στη δικογραφία, ακόμα και από το σημειωματάριο, τα οποία νομίζω αποκαλύπτουν πράγματα. Έχουν ειπωθεί αυτά και σε επίπεδο σημειωματάριου, αλλά δε θέλω να τοποθετηθώ, σε 10 ημέρες είναι η δίκη», λέει ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος 34χρονου.

Ποιοι θα είναι οι μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι θα καταθέσουν υπέρ του 34χρονου πιλότου και σε ποιες μαρτυρίες θα στηρίξει την υπεράσπισή του για τα ξεσπάσματα οργής της 21ετών συζύγου του,

«Θα είναι σίγουρα και τεχνικοί, δηλαδή πραγματογνώμονες, αλλά σίγουρα θα είναι και άτομα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος», είπε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Κομβικό σημείο στην υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου είναι να καταφέρει να αποδείξει ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν βρασμώ ψυχής λόγω των τσακωμών που υπήρχαν μεταξύ τους και δεν ήταν προμελετημένη.

«Η δίκη πλησιάζει, είναι στις 8 Απριλίου. Ό,τι είναι να ειπωθεί από τον εντολέα μου σε επίπεδο ουσίας και το τι πραγματικά γινόταν ή δε γινόταν και όλα τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα, θα τοποθετηθεί στους φυσικούς του δικαστές».

Δικαίωση ζητούν συγγενείς και φίλοι

Καθοριστική ημερομηνία στη ρήξη του ζευγαριού, φέρεται να είναι η 3η Ιουλίου 2020. Έναν μήνα μετά τη γέννηση της μικρής Λύδιας, που η Καρόλαιν είπε στον Μπάμπη ότι θέλει να χωρίσουν και άρχισε να ψάχνει για σπίτι.

«Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι. Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι.

»Όταν γύρισε από το νοσοκομείο (το μωρό το διάστημα εκείνο νοσηλευόταν) με ρώτησε αν θέλω να χωρίσουμε. Δεν του απάντησα. Μετά από αρκετά κλάματα και φωνές του είπα πως σκεφτόμουν πριν μείνω έγκυος να τον αφήσω αλλά μετά έμεινα έγκυος, οπότε έμεινα μαζί του για να μη μεγαλώσει η κόρη μου χωρίς τους δυο γονείς της», λέει στο ημερολόγιό της.

Αυτό που ζητάνε συγγενείς και φίλοι της Καρόλαιν, είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη στην μνήμη της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε από τα χέρια του ανθρώπου που παντρεύτηκε, όπως ομόλογήσε ο σύζυγος της, 37 ημέρες μετά την υποτιθέμενη ληστεία στη μεζονέτα των Γλυκών νερών.