στην-ιερά-σύνοδο-τα-θαύματα-στους-αγ-770770
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.09.2022 | 09:04

Στην Ιερά Σύνοδο τα «θαύματα» στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Στην Ιερά Σύνοδο αναμένεται να έρθει σε λίγες ημέρες η υπόθεση των «θαυμάτων» στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, μετά την καταγγελία του μητροπολίτη Αργολίδος, αλλά και πλήθος δημοσιευμάτων για τη δράση του εφημέριου.

Η Ιερά Σύνοδος σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «για τη συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για τον μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις».

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα» είχε πει τον Ιούνιο ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος. «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια…Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…Πρόκειται για απάτη ολκής…Από τη στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδoς. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε  ότι «πάντοτε στο χώρο της εκκλησίας αλλά και έξω επειδή οι άνθρωποι έχουν αγωνία για το μέλλον τους και για το τι θα συμβεί όπως με τα θέματα υγείας ή θα τρέξουν στο μέντιουμ και στο μάγο ή υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις αυτές μέσα στο χώρο της εκκλησίας και παριστάνουν τους αγίους και τους προφήτες αναστατώνοντας τον κόσμο».

«Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ τώρα με τον κορωνοϊό και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», λέει ο Μητροπολίτης.