στην-ελλάδα-άνοιγε-σαμπάνιες-στη-μύκο-8822
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.09.2017 | 19:49

Στην Ελλάδα άνοιγε σαμπάνιες στη Μύκονο -Στη Βρετανία απέλυσε 11.000 εργαζομένους (φωτο)

Απέλυσε 11.000 εργαζομένους και στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Aπέλυσε 11.000 εργαζόμενους και κάνει διακοπές σε Μύκονο και Σκιάθο (pics)

Ο λόγος για τον σερ Φίλιπ Γκριν. Τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο, του οποίου η περιουσία, σύμφωνα με το «Forbes», υπολογίζεται στα 5,3 δισ. δολάρια.

 Τα νησιά του Ιονίου, και κυρίως η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, είναι από τα πλέον αγαπημένα του, ενώ στο Αιγαίο συνηθίζει να αγκυροβολεί έξω από τη Σκιάθο. Υστερα από το περσινό επεισόδιο που είχε στην Ιθάκη με Βρετανό δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου Sky Νews, όταν ο τελευταίος τον έψαχνε για να τον ρωτήσει για την πτώχευση της εταιρείας του Bhs, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι οι 11.000 υπάλληλοί της, ο κ. Γκριν φέτος απέφυγε το Ιόνιο και για ακόμη μια χρονιά πήγε στην αγαπημένη του Σκιάθο.

Προτού μάλιστα η εντυπωσιακή θαλαμηγός του αγκυροβολήσει στα ανοιχτά της παραλίας Μάραθα είχε κάνει ένα πέρασμα από τη θορυβώδη Μύκονο. Στο Νησί των Ανέμων ο μεγιστάνας καταγράφηκε από κινητό Βρετανού τουρίστα να σπάει πιάτα σε γνωστό κοσμοπολίτικο εστιατόριο υπό τους ήχους του «Ζορμπά», έχοντας στην παρέα του την Κρις Τζένερ και τον διάσημο σχεδιαστή Τόμι Χίλφιγκερ. Μάλιστα το γεγονός κατέγραψε η «Daily Mail», στης οποίας το ρεπορτάζ αναφερόταν ότι ο κ. Γκριν, αφού απόλαυσε το πλούσιο φαγητό του έσπασε περισσότερα από 200 πιάτα, αξίας 20 ευρώ το ένα!

Επίσης στο πέρασμα του από τη Μύκονο, άνοιξε δεκάδες σαμπάνιες σε γνωστό στέκι του νησιού.

Του αφαίρεσαν τον τίτλο του «ιππότη»

Ο Βρετανός επιχειρηματίας στα 65 του χρόνια κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο μισητούς δισεκατομμυριούχους στη χώρα του μετά την απόφασή του να κλείσει την ιστορική αλυσίδα καταστημάτων Bhs, πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους τους. Η ζωή του γίγαντα του λιανικού εμπορίου είναι γεμάτη πάθη, λάθη και οικονομικές ατασθαλίες: από την αποτυχημένη του προσπάθεια να εξαγοράσει τη Marks & Spencer, στη χλιδάτη ζωή με αστέρες του Χόλιγουντ, τις offshore στο Μονακό και την πώληση της εταιρείας του αντί μίας λίρας, το 2006 τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στο λιανικό εμπόριο και το 2016 το βρετανικό κοινοβούλιο τον χαρακτήρισε «απαράδεκτο εκπρόσωπο του καπιταλισμού». Μάλιστα τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ψήφισε -για πρώτη φορά στα χρονικά- να του αφαιρεθεί ο τίτλος του «ιππότη».