στην-αθήνα-η-ιατροδικαστική-εξέταση-τ-896475
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.09.2021 | 13:13

Στην Αθήνα η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου που πέθανε δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του

Η περίπτωση ενός 15χρονου από την Αρκαδία ο οποίος έχασε την ζωή του λίγα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό του βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Υπενθυμίζεται πως το παιδί βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του το πρωί της Κυριακής από συγγενικό του πρόσωπο στο χωριό Μανταίικα Αρκαδίας, ενώ φαίνεται να έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, που μετέφερε το arcadiaportal.gr ανέφεραν ότι το παιδί είχε εμβολιαστεί δύο ημέρες νωρίτερα με την 1η δόση του εμβολίου της Pfizer.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το περιστατικό υπήρξε ενημέρωση κατά την χθεσινή συνεδρίαση από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 15χρονος είχε εμβολιαστεί την περασμένη Παρασκευή.

Προς το παρόν οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να αποδώσουν τον θάνατό του στον εμβολιασμό, ωστόσο η χρονική συσχέτιση εντάσσει το περιστατικό στα συμβάντα που διερευνώνται. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν την ιατροδικαστική εξέταση να γίνεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο αδερφός μου ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί. Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είχε κάνει το εμβόλιο την Παρασκευή», έγραψε από πλευράς του σε σχόλιο του στο facebook ο αδερφός του άτυχου 15χρονου.