στην-ανακρίτρια-σήμερα-η-ρούλα-πισπιρ-1005326
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.03.2022 | 07:26

Στην ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου -Τα ερωτήματα & οι πληροφορίες για “συνεργούς”

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Μετά τη σύλληψή της και τη μεταφορά της στην Αθήνα, η μητροκτόνος βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ανέκφραστη και αμίλητη, υπό τη συνεχή επιτήρηση αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει πει τίποτα στις Αρχές ενώ μέχρι στιγμής δεν την έχει επισκεφτεί ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Τα ερωτήματα που ζητούν πλέον απάντηση είναι πολλά.

Είχε συνεργούς η 33χρονη Πισπιριγκου;

Στο κάδρο των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση.

Πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου;

Πώς δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα;

Οι δυο θάνατοι, της Μαλένας και της Ιριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με κεντρικό πρόσωπο τη Ρούλα που προκάλεσε βιαιο θάνατο;

Πώς έφτασε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στη διαλεύκανση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική – η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της. Η 33χρονη μητέρα της συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.

Ένταση έξω από το σπίτι της

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί έξω από το σπίτι της 33χρονης. Νωρίτερα, μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τη σύλληψη της μητέρας, αρκετά άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας κι αρχικά προκλήθηκε ένταση.

Φώναζαν «θάνατος στους παιδοκτόνους»!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νικολούλη για Ρούλα: Nέο βίντεο ΣΟΚ- «Είπα, θα το βγάλω όταν…»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την εγκαταλείπει και ο συνήγορος υπεράσπισής της

Όταν ο γάμος της Ρούλας και του Μάνου έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες

Αντώνης Κανάκης για Πάτρα: «Θα κάνω ότι μπορώ να κρατηθώ»

Πάτρα: Απολύθηκε από τη δουλειά της η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συγγενής της Ρούλας Πισπιρίγκου επιτέθηκε σε δημοσιογράφο

Πάτρα: Ξεσπά η πρώην πεθερά του Μάνου Δασκαλάκη – «Ποιος είναι ο ρόλος του;»

Κατερινόπουλος: Αποκλείω να μην έχει σχέση με τους θανάτους των άλλων 2 παιδιών