στην-αιτωλοακαρνανία-υπάρχει-ένας-απ-938923
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.08.2022 | 07:25

Στην Αιτωλοακαρνανία, υπάρχει ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον πλανήτη

Η Ελλάδα, εξαιτίας του ανάγλυφού της, εμφανίζει αρκετούς κακοτράχηλους δρόμους ιδιαίτερα στην ηπειρωτική χώρα. Υπάρχει, όμως, ένας δρόμος, ο οποίος διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο, ενώ χρησιμοποιείται κανονικά μέχρι σήμερα.

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας βρίσκεται ο πιο επικίνδυνος δρόμος στη χώρα λοιπόν; Για ποιο λόγο έχει λάβει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και τι πρέπει να προσέχουν όσοι οδηγοί αποφασίσουν να φτάσουν ως εκεί;

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα

Η διαδρομή βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, φτάνει τα 30 χιλιόμετρα απόστασης και ενώνει τα δύο χωριά Πατιόπουλο – Περδικάκι. Και μπορεί το τοπίο να είναι εντυπωσιακό, καθώς η θέα φτάνει χιλιόμετρα μακριά, ωστόσο, η οδήγηση εκεί χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη.

Αυτό που κάνει τόσο δύσκολη για τους οδηγούς τη συγκεκριμένη διαδρομή είναι το γεγονός πως ο δρόμος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ακόμη χωμάτινος, πολύ στενός, με μεγάλες απότομες στροφές ενώ σε πολλά σημεία συνορεύει με απότομες πλαγιές, οι οποίες είναι όμοιες με γκρεμούς.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως δε διαθέτει καμία οδική σήμανση και προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ σε μερικά σημεία του η κλίση του φτάνει έως και το 21,8%.

Η διεθνής διάκριση

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη το βράδυ, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δεν υπάρχουν φώτα για να βοηθούν τους οδηγούς. Κάτι που σημαίνει πως ο κίνδυνος για κάποιον απρόσεκτο οδηγό να χάσει τον δρόμο και να βρεθεί στον γκρεμό είναι πολύ μεγάλος.

Όλα τα παραπάνω επικίνδυνα στοιχεία, έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον Ελλήνων αλλά και ξένων δημοσιογράφων που έχουν φτάσει στην περιοχή για να οδηγήσουν στον επικίνδυνο δρόμο της χώρας. Ένα από τα μέσα ήταν και το Dangerous Road, το οποίο, μάλιστα, σημείωσε πως πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον πλανήτη.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, βρίσκεται εδώ και χρόνια ο δρόμος που συνδέει τη Λα Παζ με τη Γιούνγκας στη Βολιβία. Ο δρόμος εμφανίζει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον ελληνικό, ωστόσο, έχει πολύ μεγαλύτερη κυκλοφορία αυτοκινήτων με αποτέλεσμα 200 έως 300 άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνες, να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

Να σημειωθεί εδώ πως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται καθημερινά στην περιοχή.