στην-αγορά-χιλιάδες-πλαστά-συμβόλαια-387266
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.08.2019 | 08:50

Στην αγορά χιλιάδες πλαστά συμβόλαια αυτοκινήτων -Ελέγξτε  το δικό σας

H αναζήτηση φθηνού-προσιτού ασφάλιστρου στην περίοδο της οικονομικής κρίσης δημιούργησε πολλά και σημαντικά προβλήματα στον κλάδο των ασφαλειών αυτοκινήτου. Έτσι, εκτός του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που αυξήθηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς, οι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία και έριξαν στην αγορά χιλιάδες πλαστά συμβόλαια. Πώς, όμως, στήνεται μια τέτοια απάτη και τι κινδύνους κρύβει;

Τις περισσότερες φορές, όπως σημειώνει το newsauto, οι δήθεν «ασφαλιστές» βάζουν διαφημίσεις στο διαδίκτυο με τις οποίες προβάλουν τα πακέτα τους σε ελκυστικές τιμές. Αφού το θύμα τους πέσει στην παγίδα της χαμηλής τιμής, δίνει τα στοιχεία του και ακολουθεί τηλεφωνική συνομιλία. Σε δεύτερο χρόνο καταθέτεις χρήματα ή δίνεις μετρητά και φτάνει στα χέρια σου ένα συμβόλαιο δίχως κανένα αντίκρισμα. Δηλαδή ένα πλαστογραφημένο χαρτί από «επώνυμη» συνήθως ασφαλιστική εταιρεία.

Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεσαι να κυκλοφορείς ανασφάλιστος και στην περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα, όχι μόνο δεν έχεις καμία κάλυψη, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσεις και ποινικές κυρώσεις.

Μπορεί, όμως, να προστατευτεί κάποιος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα;

Δες εδώ πώς ελέγχεις τη γνησιότητα του συμβολαίου σου