στη-ρόδο-συνελήφθη-βρετανός-που-αναζη-578486
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.09.2019 | 12:17

Στη Ρόδο συνελήφθη Βρετανός που αναζητούσε η Πολωνία

Κάποια κενά στην δικογραφία που έχουν διβιβάσει οι πολωνικές αρχές για έναν 30χρονο Βρετανό ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη που φέρεται να διέπραξε στην Πολωνία από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 5 Σεπτεμβρίου, ανάγκασαν τον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μετά την σύλληψή του στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Ο καταζητούμενος αλλοδαπός, που έχει βρετανική υπηκοότητα αλλά είναι γεννημένος στην Πολωνία, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αερολιμένα όταν διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Όμως, ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι η δίωξη δεν ήταν σαφής, ζήτησε να διαβιβαστούν στις ελληνικές διωκτικές αρχές όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση και άφησε ελεύθερο τον 30χρονο με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή του τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

*** Στην Ερέτρια της Εύβοιας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία, το οποίο είχε εκδοθεί στις 11 Απριλίου από τις αρχές της Βουλγαρίας . Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Στερεάς Ελλάδας και δρομολογήθηκε η διαδικασία για την έκσοδή του στην Βουλγαρία.