στη-μύκονο-στις-3-αυγούστου-το-ξύλινο-σκ-662843
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.07.2019 | 17:49

Στη Μύκονο στις 3 Αυγούστου το ξύλινο σκάφος του Κατάρ (φωτο)

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος του Κατάρ με στόχο την προώθηση του Παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί το 2022.

Το ιστιοπλοικό ξύλινο σκάφος, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση λιμάνια της Μεσογείου. Στις 24 Ιουλίου βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ στις 3 Αυγούστου αναμένεται στη Μύκονο. Από εκεί θα κατευθυνθεί στη Σαντορίνη και στις 7 Αυγούστου θα αγκυροβολήσει στη μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Στις 18 Αυγούστου αναμένεται να βρίσκεται στην Κέρκυρα και από εκεί θα συνεχίσει για Αλβανία, Κροατία για να καταλήξει στη Γένοβα της Ιταλίας. Μετά την Ιταλία θα κατευθυνθεί προς τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μαρόκο, την Αλγερία και θα ολοκληρώσει το 2021 το ταξίδι του στην Τυνησία.

Το Al Mubaraki όπως ονομάζεται το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι Fath Al Khair 4 με 16 Καταρινούς ναυτικούς σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών και θα διανύσει 4000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια.

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του μιας και συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοϊας. Μέσω αυτού ο πολιτιστικός οργανισμός του Κατάρ (KATARA) πραγματοποιεί αυτό το ταξίδι που θα διαρκέσει δυο χρόνια με σκοπό την προώθηση τόσο της κουλτούρας των Καταριανών όσο και τη διοργάνωση του μουντιάλ το 2022.

Το ξύλινο σκάφος θα βρεθεί σε χώρες του Αραβικού Κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται στη Μύκονο όπου θα δέσει για δυο ημέρες στο παλιό λιμάνι του νησιού. Οι 16 ναυτικοί του θα υποδεχτούν τους επισκέπτες και θα τους ξεναγήσουν στο σκάφος που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ.