στη-φυλακή-αντί-της-μητέρας-της-θέλει-ν-484270
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2018 | 17:22

Στη φυλακή αντί της μητέρας της θέλει να πάει 19χρονη παιδοκτόνος

Τη θέση της μητέρας της στη φυλακή θέλει να πάρει η 19χρονη κοπέλα, που σκότωσε το νεογέννητο βρέφος της και στη συνέχεια η μητέρα της το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της τη στιγμή που η μητέρα της προφυλακίστηκε ενώ εκείνη βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, αμέσως μετά τις απολογίες τους, η μητέρα της 19χρονης κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ υπήρξε διαφωνία για την τύχη της νεαρής κοπέλας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής είχε την άποψη πως η 19χρονη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εισαγγελέας να προφυλακιστεί.

Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή η νεαρή κατηγορούμενη τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο αδελφός της 19χρονης: Θα τη στηρίζω όσο μπορώ

Στο πλευρό της 19χρονης από την πρώτη κιόλας στιγμή βρίσκεται ο ετεροθαλής αδερφός της ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της παιδοκτονίας αλλά και να συμπαρασταθεί στην αδερφή του.

Ακόμη και μπροστά στην παρουσία αστυνομικών που μπαινόβγαιναν στο σπίτι του στην Πετρούπολη για κάποια διαδικαστικά αλλά και για την επιτήρηση της 18χρονης, ο αδελφός της έδειχνε ψύχραιμος και φιλικός. Μάλιστα δε δίστασε να μιλήσει και στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν από το πρωί έξω από την πολυκατοικία. Στη συζήτηση που είχε με το protothema.gr αποκάλυψε πως η αδερφή του δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση αλλά φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

«Σίγουρα αυτό που μας συνέβη δεν το περίμενε κανείς μας. Η αδερφή μου είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και κλαίει και για το μωρό και για τη μητέρα μας. Είναι πολύ δυνατός άνθρωπος πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει γρήγορα , όλο αυτό που της συνέβη. Εγώ θα συνεχίζω να βρίσκομαι στο πλευρό της και να τη στηρίζω όσο μπορώ».

«Να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε», λέει η γειτονιά

Στη γειτονιά που μένει η 19χρονη επικρατεί αναστάτωση από την είδηση της σύλληψης τόσο της νεαρής όσο και της 54χρονης μητέρας της. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως η κοπέλα έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το νεογέννητο μωρό της και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν με οργή και θυμό για τη 18χρονη κοπέλα.

“Δεν έπρεπε να την αφήσουν να έρθει σπίτι της. Ισόβια πρέπει να της δώσουν . Κλαίμε όλοι εδώ στη γειτονιά που σκότωσε ένα μωράκι .Πως το άντεξε η ψυχή της “λέει μια γειτόνισα στο protothema.gr.

“Έκανε φόνο και πρέπει να τιμωρηθεί . Θεωρώ οτι είναι άδικη η απόφαση αυτή να έρθει να μείνει σπίτι της”λένε στο protothema.gr άτομα από τη γειτονιά.