στη-δημοσιότητα-ο-απόρρητος-φάκελος-τ-470834
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.04.2018 | 15:10

Στη δημοσιότητα ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Στη δημοσιότητα θα δοθεί ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Η παρουσίαση θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 21 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης για τον «Φάκελο Λαμπράκη».

Πέραν των στοιχείων του φακέλου, η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό της εποχής, καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο δολοφονηθείς βουλευτής την ημέρα της δολοφονίας του, στις 27 Μαΐου 1963.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί δημόσια ο Φάκελος Λαμπράκη στην πλήρη του μορφή, γεγονός που θεωρούν ότι έχει «ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική αξία για την Ηλιούπολη και για την Ελλάδα και αποτυπώνει με χαρακτηριστικά στοιχεία το κλίμα μιας δύσκολης εποχής για την Ελλάδα».

Η έναρξη της έκθεσης, που διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και τη «Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 21 Απριλίου, στις 19:30, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λ. Ειρήνης 14-16).