στέφανος-τσιτσιπάς-επόμενος-στόχος-έ-703147
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.11.2019 | 12:37

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επόμενος στόχος ένας τίτλος σε Γκραν Σλαμ

Το 1987 ο Νίκος Γκάλης είχε δηλώσει για τις επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ ότι «είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου μέχρι το επόμενο παιχνίδι».

Αυτό φαίνεται ότι είναι και το μότο του Στέφανου Τσιτσιπά για τα επόμενά βήματά του στον χώρο του παγκόσμιου τένις καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής διεμήνυσε μετά το θρίαμβό του στον τελικό των ATP Finals στο Λονδίνο, το βράδυ της Κυριακής, ότι ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι ένας τίτλος σε ένα από τα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ.

«Πιστεύω ότι είμαι κοντά στο να κατακτήσω έναν τίτλο Grand Slam. Ξέρω ότι αυτά είναι μεγάλα λόγια αλλά πιστεύω ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Παλεύω απέναντι στους καλύτερους παίχτες του κόσμου και η προσπάθεια που βάζω καθημερινά αξίζει να έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζεται και το eurosport.com το οποίο σημειώνει ότι ο Τσιτσιπάς φαίνεται να είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους νεαρούς τενίστες που βρέθηκαν στη θέση να θεωρούνται υποψήφιοι για τις μελλοντικές πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

«Όχι μόνο ήταν θαυμάσιος κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας – εκτοξεύοντας winners με το forehand και τα backhand με το ένα χέρι. Αλλά και για την πνευματική δύναμη που αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί για ένα λαμπρό μέλλον. Ο Έλληνας τενίστας αντιστάθηκε στους 11 από τους 12 break points του Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό αλλά έμεινε συγκεντρωμένος στο αποφασιστικό tie-break απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία εμπειρία σε τελικό τουρνουά major. Και αυτά ενώ είναι μόνο 21 ετών. Με τα στοιχεία αυτά ένας τίτλος σε γκραν σλαμ είναι στον ορίζοντα.

Το πρωί της Δευτέρας ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε live στο YouTube με τους φίλους του κάνοντας ειδική αναφορά στους Έλληνες: Με κάνετε πολύ χαρούμενο, μου δίνετε ενέργεια, αγάπη, στοργή, με κάνετε να νιώθω ωραία.

33 εβδομάδες στο Top 10

O Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης τον περασμένο Μάρτιο στο τουρνουά του Ντουμπάι μετά τη νίκη του απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς.

Από τότε έχουν περάσει συνολικά 33 εβδομάδες με τον Τσιτσιπά να είναι στους πρώτους 10 της παγκόσμιας κατάταξης με μόνο μια φορά να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός. Στις 28 από τις 33 εβδομάδες, δε, ο Τσιτσιπάς είναι μέσα στην πρώτη 8αδα.

Η υψηλότερη θέση – για την ώρα – ήταν η πέμπτη στην οποία, όμως, δεν κατάφερε να κρατηθεί γνωρίζοντας πέντε ήττες με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κατά τρεις θέσεις.

Πριν από δύο εβδομάδες όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να αναρριχηθεί στο νο6 με το οποίο αποχαιρετά το 2019 κάνοντας άλμα εννέα θέσεων σε σχέση με το τέλος του 2018 το οποίο τον βρήκε στο νο 15 με την απόσταση από την πέμπτη θέση να είναι 405 βαθμοί και 525 βαθμοί από την τέταρτη.