στασυ-μεμονωμένες-οι-εικόνες-μεγάλου-823896
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2020 | 12:45

ΣΤΑΣΥ: Μεμονωμένες οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού στo Μετρό

«Μεμονωμένες και όχι καθημερινές, οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού στον σταθμό Μετρό Συντάγματος» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, με αφορμή τις φωτογραφίες που έγινα viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Χαιρέτας επεσήμανε πως το πρωί της Τετάρτης, σε ώρα αιχμής, υπήρξε βλάβη σε συρμό, ως εκ τούτου όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στον επόμενο διερχόμενο συρμό.

Στη συνέχεια, ζητώντας συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, τόνισε ότι η ΣΤΑΣΥ καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια.

Ανέφερε, ωστόσο, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα συνωστισμού εντοπίζεται «στις πλατφόρμες των σταθμών μετεπιβίβασης, όπως είναι το Σύνταγμα, η Ομόνοια και το Μοναστηράκι, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος».

«Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, δεν είναι κάτι που εύκολα μπορούμε να βρούμε μια λύση. Το ομολογούμε. Δεν μπορούμε να πούμε εύκολα στον κόσμο “μην μπαίνεις”. Βγαίνει από το ένα τρένο, μπαίνει στο άλλο τρένο» τόνισε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι «για πρώτη φορά στη γραμμή 3 του Μετρό είναι στα 4 λεπτά ο χρόνος απόστασης, κατά τις ώρες αιχμής» και πρόσθεσε «κάτι που γίνεται στα όρια και του προσωπικού και του τροχαίου υλικού. Στη γραμμή 1, στον ηλεκτρικό είναι χειρότερα τα πράγματα. Είμαστε το τροχαίο υλικό στα όριά του».

Υπενθυμίζεται ότι ότι χθες η ΣΤΑΣΥ με επίσημη ανακοίνωση της, ισχυρίστηκε ότι για το συνωστισμό στο μετρό φταίνε οι βανδαλισμοί.