σταματία-γεωργαντή-η-πρεσβυτέρα-δίπλ-1095499
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 09:36

Σταματία Γεωργαντή: Η πρεσβυτέρα δίπλα στον πατέρα Αντώνιο και πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή με καταγωγή από τη Χίο, γαλουχήθηκε από μικρή στις χριστιανικές αξίες και γνώριζε τον πατέρα Αντώνιο πολύ πριν τον παντρευτεί.

Πρόεδρος της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, βρέθηκε την Παρασκευή στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου διαψεύδοντας κατηγορηματικά όλες τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις διάφορες δομές ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για την γυναίκα που εξέφρασε την αγανάκτηση της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πιστεύει πως «τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάποιους», αλλά και πως όλα ξεκίνησαν πιθανά από κάποιο παιδί που «έχει κακία».

Η πρεσβυτέρα έχει καταγωγή από τη Χίο, όπου και γνώριζε πολύ πριν τον παντρευτεί τον πατέρα Αντώνιο. Μαζί έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός», είχε πει το 2019 σε εκπομπή του Τάσος Τρύφωνος.

«Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς «εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ». Ήταν ωραίος τύπος από μικρός», είχε προσθέσει η πρεβυτέρα στην ίδια συνέντευξη.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν ο πατέρας Αντώνιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Παιδαγωγική, όσο και στην Ιερατική Σχολή.

«Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της Κιβωτού, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά. Έχετε πολύ δίκιο ότι είναι η ψυχή της Κιβωτού. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Εγώ απλά συμπορεύομαι. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτά που κάνει εκείνος», είχε υποστηρίξει στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη πριν από λίγες ημέρες.

Γαλουχήθηκε από μικρή στις χριστιανικές παραδόσεις

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή από μικρή γαλουχήθηκε στις χριστιανικές παραδόσεις. Χρόνια πολλά διακονούσε στο κατηχητικό έργο της εκκλησίας.

Ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά.

Διακόνησε για λίγο στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στο σύζυγό της π. Αντώνιο Παπανικολάου, που το Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του κέντρου Νεότητας της εκκλησίας.