στα-δικαστήρια-ο-αλέξης-γεωργούλης-δι-659496
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2020 | 20:01

Στα δικαστήρια ο Αλέξης Γεωργούλης: Διεκδικεί 120.000 ευρώ για απάτη σε βάρος του

Σε δικαστικές περιπέτειες βρίσκεται ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μια συνεργασία, βρέθηκε να οφείλει ποσά σε πιστωτική κάρτα που δεν έβγαλε ποτέ αλλά και να τον «κυνηγούν» για ακάλυπτες επιταγές ενός μπλοκ για την ύπαρξη του οποίου δεν είχε ιδέα. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος μένει πλέον στις Βρυξέλλες, διεκδικεί δικαστικά περίπου 120.000 ευρώ από παλιό συνεργάτη του, έναν υπάλληλο τράπεζας και το ίδιο το τραπεζικό ίδρυμα.

Το ποσό αυτό αφορά τα 6.400 ευρώ επιπλέον χρέωσης της πιστωτικής, τις 34.000 ευρώ των ακάλυπτων επιταγών και 80.000 ευρώ για ψυχική οδύνη. Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο Αλέξης Γεωργούλης αποφάσισε να αφήσει τη χώρα μας και να πάει στην Αμερική προκειμένου να κάνει σεμινάρια και μαθήματα υποκριτικής και να κυνηγήσει το όνειρό του για μια καριέρα στο εξωτερικό.

Φεύγοντας από την Ελλάδα επισκέφθηκε μια τράπεζα με σκοπό να ζητήσει την απενεργοποίηση μιας πιστωτικής του κάρτας. Κατά την παρουσία του στο τραπεζικό κατάστημα ο υπάλληλος τον ενημέρωσε πως η κάρτα θα λήξει ούτως ή άλλως αυτόματα τον επόμενο μήνα, εκτός κι αν ο ηθοποιός ζητούσε ανανέωση κάτι που ουδέποτε έγινε. Μερικούς μήνες μετά, κι ενώ εκείνος βρισκόταν στην Αμερική, έλαβε ειδοποιητήρια για χρεώσεις άνω των 6.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη κάρτα. Όπως ήταν λογικό όλο αυτό τον θορύβησε και θέλησε να μάθει τι είχε συμβεί για να ανακαλύψει τελικά πως πως η κάρτα ανανεώθηκε από άγνωστο από τον οποίο και παρελήφθη.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», η αναζήτηση οδήγησε σε παλιό συνεργάτη του, που σε πρώτη φάση το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον είχε καταδικάσει για απάτη κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντας του ποινή 4 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική. Όμως η απάτη δεν είχε τελειώσει εκεί, αφού είχαν υπάρξει και ενέργειες προς πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος του κ. Γεωργούλη που αφορούσαν ακάλυπτες επιταγές ύψους 34.000 ευρώ. Στην όλη υπόθεση υπάρχει και εμπλοκή του τραπεζικού υπαλλήλου που εξέδωσε το μπλοκ επιταγών στον πρώην συνεργάτη του ηθοποιού.