Στα δικαστήρια μετά το διαζύγιο Καλλίτσης – Χριστοπούλου

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε ο Πάνος Καλλίτσης με σκοπό να καταθέσει εναντίον της Έλενας Χριστοπούλου, της πρώην πεθεράς του, των παρουσιαστριών Ηλιάνας Παπαγεωργίου και Μαρίας Ηλιάκη καθώς και της κουμπάρας της Έλενας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης κατά των προαναφερέντων γυναικών μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους ο Πάνος Καλλίτσης, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και οι ίδιες.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το τέλος του έγγαμου βίου του Πάνου Καλλίτση και της Έλενας Χριστοπούλου η σημερινή κριτής του MyStyleRocks άσκησε αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αίτημα να υποχρεωθεί ο εν διαστάσει σύζυγός της να της καταβάλει το συνολικό ποσό των 205.500 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αφορούσε σε:

– 50.000 ευρώ που του είχε παραδώσει προς φύλαξη,
– 35.500 που αντιστοιχούσαν στην αξία κοσμημάτων και λιρών που επίσης του είχε παραδώσει προς φύλαξη,
– στο ποσό των 100.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στην αξία του Η/Υ και των επαγγελματικών και προσωπικών της αρχείων
– και στο ποσό των 20.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στην αξία ρούχων και κοσμημάτων της συλλογής έμπνευσής της με την επωνυμία «electric soiree», και τα οποία όπως τον κατηγορούσε δεν της απέδωσε μετά την διακοπή της συμβίωσής τους.

Η εκδίκασης της εν λόγω αγωγής πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου και αναμένεται απόφαση, ενώ στο πλευρό της Έλενας Χριστοπούλου, στάθηκαν η μητέρα της, οι φίλες της Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Μαρία Ηλιάκη καθώς και η κουμπάρα της, οι οποίες με ένορκες βεβαιώσεις βεβαίωναν τους ισχυρισμούς της.

Όπως υποστήριξαν, ο Πάνος Καλλίτσης ήταν «παθολογικά τσιγκούνης, απαξιωτικός και προσβλητικός απέναντι στην Έλενα Χριστοπούλου ενώ αρνείται να της επιστρέψει διάφορα χρηματικά ποσά και κοσμήματα που της ανήκαν».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καλλίτσης με μήνυσή του ισχυρίστηκε ότι όλα τα παραπάνω είναι ψευδή με μοναδικό σκοπό να μειώσουν την τιμή και την υπόληψή του. Ωστόσο, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε την έγκληση του Πάνου Καλλίτση, ως νόμω αβάσιμη, δεχόμενη ότι δεν προέκυπτε το ψεύδος των ισχυρισμών των εγκαλουμένων που περιέχονταν στις τέσσερις ένορκες βεβαιώσεις.

Αμφισβητώντας την εν λόγω απόφαση, ο Πάνος Καλλίτσης προσέφυγε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών,  ισχυριζόμενος πως δεν ήταν δική του υποχρέωση να αποδείξει ο ίδιος το ψεύδος των ενόρκων βεβαιώσεων, αλλά της Εισαγγελίας.
Επέμεινε δε στο ότι οι καταθέσεις των Παπαγεωργίου, Ηλιάκη, Κοκολάκη και Χριστοπούλου ήταν ψευδείς και υπαγορευμένες από την πρώην σύζυγό του Έλενα Χριστοπούλου.

Κατόπιν της ανωτέρω προσφυγής εξεδόθη η υπ’ αριθμ. 20-43 διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών βάσει της οποίας κρίθηκε απολύτως εσφαλμένη η κρίση της εισαγγελέως πρωτοδικών που είχε απορρίψει την μήνυση του Καλλίτση και άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος της Έλενας Χριστοπούλου για το αδίκημα της απάτης επί δικαστηρίω  (ότι δηλαδή προσπάθησε να εξαπατήσει τους δικαστές του Πρωτοδικείου Αθηνών και να λάβει μία απόφαση επί ψευδών καταθέσεων και γεγονότων).

Δευτερευόντως η Εισαγγελέας Εφετών άσκησε δίωξη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση στην Έλενα Χριστοπούλου και της ψευδορκίας σε βάρος όλων των υπολοίπων, ενώ στη συνέχεια, η δικογραφία απεστάλη στον 23ο τακτικό ανακριτή Αθηνών ο οποίος έχει αναλάβει την κύρια ανάκριση επί της υπόθεσης.

Η διαδικασία της κύριας ανάκρισης θα τελειώσει με την απαγγελία περιοριστικών όρων από τον ανακριτή ενώ ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο θα αποφασίσει για την παραπομπή των κατηγορουμένων στο αρμόδιο δικαστήριο. Η επαπειλούμενη ποινή για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης είναι από πέντε έως δέκα χρόνια κάθειρξη…

«Στις 12-10-2020 ξεκίνησε η Τακτική Ανάκριση για την υπόθεση της κακουργηματικής απάτης επί δικαστηρίω σε βάρος του εντολέα της Δικηγορικής Εταιρείας μας κυρίου Πάνου Καλλίτση ενώπιον του 23ου Ανακριτού Αθηνών. Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη από έναν από τους κορυφαίους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας, ο οποίος κατέχει μάλιστα τη θέση του Έλληνα Ευρωπαίου Εισαγγελέα, σε βάρος των δραστών – ψευδομαρτύρων και στην ηθική αυτουργό των πράξεών τους, η οποία κατέθεσε το επίδικο ψευδέστατο αγωγικόδικόγραφο αποπειρώμενη να παραπλανήσει τους Δικαστές του Πρωτοδικείου Αθηνών και να αποσπάσει παρανόμως από τον κ. Καλλίτση 205.000€.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΗΝΥΣΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!