στα-χέρια-της-αστυνομίας-συμμορία-που-362819
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.11.2017 | 15:16

Στα χέρια της αστυνομίας συμμορία που έκλεβε επιβάτες λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Τέλος στη δράση συμμορίας, η οποία εκμεταλλευόμενη συνθήκες συνωστισμού, που επικρατούσαν εντός αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ διέπραττε κλοπές από ανυποψίαστους επιβάτες, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τέσσερα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες. Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας από 61 έως 52 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες τη στιγμή που αποβιβάστηκαν από αστικό λεωφορείο στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο έδαφος μία κάρτα τραπέζης και έγγραφα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από επιβάτιδα του λεωφορείου.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αφαίρεσαν από άλλη επιβάτιδα αστικού λεωφορείου ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες των οικιών τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 συσκευές κινητών τηλεφώνων και ένας φορητός υπολογιστής (τάμπλετ) και διερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Μάλιστα, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για περιπτώσεις κλοπών, ενώ σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες παράνομες πράξεις συνεχίζεται.

πηγή: thestival.gr