σπίτι-έξυπνοι-τρόποι-για-να-κρύψετε-τα-835306
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2021 | 11:30

Σπίτι: Έξυπνοι τρόποι για να κρύψετε τα σημάδια στον τοίχο

Υπάρχει τρόπος να κρύψετε σημάδια υγρασίας, μούχλας ή ρωγμές με αυτήν την υπέροχη διακοσμητική ιδέα. Δείτε την και σίγουρα θα εμπνευστείτε από αυτήν.

Υπάρχει μια γωνιά του καθιστικού ή του υπνοδωματίου σας που ο τοίχος σας έχει σημάδια υγρασίας, μούχλας ή από ανεπιθύμητες ρωγμές, τα οποία θέλετε να κρύψετε. Έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να τα εξαφανίσετε, αλλά ακόμα δεν έχετε βρει ή δεν έχετε προλάβει να αναζητήσετε την λύση που θα απαλλάξει τους τοίχους σας από αυτά. Από εδώ και πέρα, σας προτείνουμε την λύση για να μην χρειάζεται να τα αντικρίζετε πια, χάρη σε αυτήν την υπέροχη διακοσμητική ιδέα.

Ετοιμαστείτε να δώσετε στιλ στο χώρο σας και ταυτόχρονα να εξαφανίσετε από το οπτικό σας πεδίο ό,τι σας ενοχλεί με αυτόν τον τρόπο.

Σταντ Ρούχων Χρησιμοποιήστε ένα σταντ ρούχων ή ένα κουρτινόξυλο που να ταιριάζει με την διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου. Προτιμήστε σταντ και κουρτινόξυλα σε μεταλλικές αποχρώσεις που θα δώσουν έναν τόνο πολυτέλειας στον χώρο και θα κάνουν την κατασκευή σας να μοιάζει πιο ακριβή. Περάστε και κρεμάστε από το σταντ για τα ρούχα μια κουρτίνα. Μετακινήστε το σταντ και τοποθετήστε το στο σημείο ακριβώς του τοίχου που υπάρχουν τα σημάδια που θέλετε να κρύψετε. Η κουρτίνα, εκτός από το γεγονός οτι καλύπτει τα αντιαισθητικά σημάδια, δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει παράθυρο πίσω από αυτήν, ενώ δεν υπάρχει. Επιπλέον, η ψευδαίσθηση αυτή λειτουργεί θετικά και στην ψυχολογία την δική σας και των επισκεπτών σας, όταν βρίσκεστε σε ένα μικρό και όχι διαμπερές διαμέρισμα, αφού υποσυνείδητα πιστεύετε και νιώθετε οτι το σπίτι έχει περισσότερα παράθυρα, άρα, περισσότερες πηγές φυσικού φωτός.

thehomeissue_(marks)01

Ένα χρυσό σταντ ρούχων μπορεί να κάνει πιο εντυπωσιακή την κατασκευή σας.

Η κουρτίνα, που θα επιλέξετε, θα κάνει τον χώρο σας να μοιάζει πιο αφηρημένος και καλλιτεχνικός, σαν ένας πίνακας τέχνης μέσα στο σπίτι σας. Γι’αυτό φροντίστε να είναι αρκετά μακριά και πλούσια για να δίνει μια αρχοντική νότα στον χώρο σας. Για να πετύχετε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δείτε εδώ πώς να προσθέσετε εύκολα μάκρος στις κουρτίνες σας με αυτά τα έξυπνα tips.

Ύφασμα κουρτίνας για χειμερινή διακόσμηση Αν διακοσμήσετε τον χώρο σας με αυτόν τον τρόπο κατά τους χειμερινούς μήνες, προτιμήστε ένα ύφασμα σενίλ σε σκούρο, έντονο χρώμα, όπως το γκρι. Η σκούρα απόχρωση θα κάνει μεγάλη αντίθεση με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού και θα τραβήξει τα βλέμματα γεμάτα ενθουσιασμό στο σημείο που προηγουμένως ελπίζατε κανείς να μην παρατηρήσει. Αν προτιμήσετε σκούρο γκρι, μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ασημί κουρτινόξυλο ή σταντ, και έπιπλα και διακοσμητικά χώρου, όπως πίνακες και φαναράκια, σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις από την παλέτα του γκρι.

Tip: Όσο πιο έντονα και μεγάλα είναι τα σημάδια του τοίχου που θέλετε να καλύψετε, τόσο πιο χοντρά και σκουρόχρωμα υφάσματα πρέπει να επιλέξετε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

thehomeissue_(marks)03

Προτιμήστε τον χειμώνα χοντρά υφάσματα σε σκούρα χρώματα.

Ύφασμα κουρτίνας για καλοκαιρινή διακόσμηση Αν θέλετε να κρύψετε οποιοδήποτε αντιαισθητικό σημάδι του τοίχου σας με μια πιο ανάλαφρη καλοκαιρινή διακόσμηση, πρέπει να προτιμήσετε και το αντίστοιχο καλοκαιρινό ύφασμα. Διαλέξτε ανάμεσα από ελαφριά και λεπτά υφάσματα, όπως το λινό, σε ανοιχτές αποχρώσεις. Το λευκό είναι μια ασφαλής επιλογή, που θα φωτίσει τον χώρο σας, και θα δημιουργήσει μια ανάλαφρη και χαρούμενη ατμόσφαιρα.  Απογειώστε την διακόσμηση του χώρου με διακοσμητικά αντικείμενα στο χρώμα του υφάσματος που έχετε επιλέξει. Μια άσπρη καρέκλα σε ωραίο και κομψό σχέδιο ή σε μεταλλικές αποχρώσεις που θα ταιριάζουν με το μεταλλικό χρώμα του κουρτινόξυλου ή του σταντ ρούχων αποτελεί ιδανική επιλογή.

Tip: Αν τα σημάδια του τοίχου είναι αρκετά έντονα, προτιμήστε είτε λευκό χρώμα, αλλά σε πιο χοντρό ύφασμα, είτε ένα ανάλαφρο ύφασμα, σε πιο σκούρα απόχρωση.

Το λευκό χρώμα στην κουρτίνα θα φωτίσει τον χώρο σας.