σπίρτζης-στα-μέσα-μαΐου-κλείνουν-οι-μπ-54096
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.05.2018 | 12:08

Σπίρτζης: Στα μέσα Μαΐου κλείνουν οι μπάρες στους σταθμούς του Μετρό

Οι μπάρες στους σταθμούς του Μετρό θα κλείσουν «μέχρι τα μέσα Μαΐου» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Όπως εξήγησε αυτό δεν συνέβη μέχρι σήμερα γιατί «δεν είχαν εκδοθεί όλες οι κάρτες για άτομα με αναπηρία και ανέργους». Σύμφωνα με τον ίδιο «τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο δείχνουν αν άξιζε να το κάνουμε αυτό και άξιζε τον κόπο καθώς από τις 250.000 κάρτες που εκδίδαμε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τώρα έχουμε φτάσει τις 700.000 κάρτες».

Ο υπουργός Μεταφορών τοποθετήθηκε και για το θέμα των επερχόμενων περικοπών στις συντάξεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να μην συμβεί παρά τα όσα αντίθετα είπε πριν από λίγες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Θα τα δούμε αργότερα τα θέματα των συντάξεων. Έχουμε πάρει εντολή η χώρα να βγει από τα Μνημόνια και αυτό θα συμβεί τον Αύγουστο. Τα Μνημόνια αποτελούσαν άλλοθι σε όλους όσοι ήθελαν να εφαρμόσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Πιστεύω ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα στην κοινωνική πολιτική από τη στιγμή που η ανάπτυξη πηγαίνει με αυτούς τους ρυθμούς, όταν υπάρχει μείωση ανεργίας και βελτίωση των δημοσιονομικών δεν έχεις λόγο να προβείς σε μείωση συντάξεων αυτά τα πράγματα γίνονται βήμα-βήμα. Δεν ανακοινώσεις έτσι ξαφνικά το επόμενο βήμα σου. Η μάχη που δίνουμε είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να πάρουμε τους καλύτερους όρους για το χρέος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε ότι «με τον κ. Καμμένο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρέθηκε μια συμφωνία σε συγκεκριμένα θέματα για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο. Ο κ. Καμμένος τήρησε τη συμφωνία με συνέπεια και παλληκαριά. Για να στηριχθεί η κυβέρνηση έγιναν υποχωρήσεις σε θέματα με τα οποία διαφωνούσε ο κ. Καμμένος».

Όσον αφορά, δε, το πότε θα γίνουν οι εκλογές ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «προεκλογικό κλίμα κάνει ο Μητσοτάκης, έχει όλο το χρόνο να χάσει τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2019».

Ο υπουργός Μεταφορών τάχθηκε υπέρ του να «σπάσουν» οι μεγάλες περιφέρειες για να ενισχυθεί η δημοκρατία. «Περιφέρειες που οι υποψήφιο δεν μπορούν να έχουν προσωπικές επαφές με τους πολίτες είναι περιφέρειες που συμβάλουν για αποξένωση των πολιτών από τους βουλευτές και άρα να μην νοιάζονται για τα προβλήματα της περιοχής».

Για το ίδιο θέμα ζήτησε να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από το Κίνημα Αλλαγής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν το Κίνημα Αλλαγής θέλει μια συμφωνία που να περιλαμβάνει άλλα θέματα να βγει δημόσια και να το πει» ενώ χαιρέτησε «με θέρμη τις πρωτοβουλίες τύπου Ραγκούση».

«Μπαίνει ένα θέμα για το Κίνημα Αλλαγής, υπάρχει ένας δημόσιος διάλογος και να μας πουν αν βλέπουν μια προοδευτική σύγκλιση ή αν θα συνεχιστει η γραμμή του διμέτωπου αγώνα για να μπορούν ορισμένοι να πλατσουρίζουν και να συνεχίζουν την ιστορία της συνεργασίας με τη ΝΔ το Μητσοτάκη και τον Σαμαρά και αυτούς» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος σχετικά με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «μαχαιριά έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ αυτοί που μετακίνησαν το ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερους διαδρόμους».