σπείρα-με-ανήλικα-μέλη-είχε-γίνει-φόβο-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2018 | 11:30

Σπείρα με ανήλικα μέλη είχε γίνει φόβος και τρόμος στο ΑΠΘ

Στην εξάρθρωση συμμορίας ανηλίκων που λήστευε περαστικούς εντός και εκτός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, κατά τη χθεσινή ημέρα συνελήφθησαν έξι μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει ένα ακόμη άτομo το οποίο αναζητείται. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, η οποία προέβη σε δεκαεννέα ληστείες μέσα στο ΑΠΘ και στις περιοχές των μνημείων της Καμάρας και του Λευκού Πύργου.

Η αστυνομική επιχείρηση

Η επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου. Τότε είχε παρατηρηθεί αύξηση των ληστειών στους χώρους εντός και πλησίον του ΑΠΘ. Η αστυνομική έρευνα άρχισε με τη μεθοδική στοχοποίηση υπόπτων ατόμων. Ακολούθησε παρακολούθηση των συγκεκριμένων ατόμων, η οποία και οδήγησε στη μεταξύ τους σύνδεση. Τα θύματα αναγνώρισαν τους νεαρούς συμμορίτες και έτσι επετεύχθη η ταυτοποίησή τους.

Πως δρούσε η συμμορία

Οι ανήλικοι ληστές παρακολουθούσαν τα θύματά τους και «χτυπούσαν» όταν τα έβρισκαν σε σκοτεινά ή απόμερα σημεία. Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού έπαιρναν από τα θύματά τους τα κινητά τους τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η συμμορία έδρασε σε βάρος νεαρών φοιτητών. Οι τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους είναι Αλβανοί και οι υπόλοιποι Έλληνες. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.