σπάρτη-κάμερα-έπιασε-τους-ληστές-την-ώ-210694
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2022 | 17:22

Σπάρτη: Κάμερα έπιασε τους ληστές την ώρα που αδειάζαν εργοστάσιο

Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκε η μονάδα παραγωγής βιολογικών πουλερικών και ζωοτροφών «Biogreco» στον οικισμό Καμίνια Ξηροκαμπίου στη ΔΕ Φάριδος Δ. Σπάρτης.

Ήταν λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης 27/4, όταν τρεις άγνωστοι σκαρφάλωσαν από την περιμετρική περίφραξη και στη συνέχεια, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο της μονάδας, εισέβαλαν στο εσωτερικό. Δείχνουν να γνωρίζουν καλά τη διαρρύθμιση και κατευθύνονται προς το κεντρικό γραφείο διοίκησης. Με γρήγορες κινήσεις -αρχικά ο πρώτος και στη συνέχεια οι άλλοι δύο- αρχίζουν να αναζητούν τη λεία τους, αναστατώνοντας τον χώρο, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Δεν φαίνεται να πτοούνται από τα συστήματα ασφαλείας και τον συναγερμό που ενεργοποιείται και ηχεί, ούτε από τις κάμερες που τους κάνουν «τσακωτούς», ολοκληρώνοντας τη συνολική επιδρομή στις εγκαταστάσεις σε διάστημα δύο λεπτών. Οι αλαζόνες εισβολείς δείχνουν επαγγελματισμό, καθώς φορούν γάντια, έχουν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και αυτοσχέδια καλύμματα στα πρόσωπα για να μην αφήσουν ίχνη κι ενεργούν ταχύτατα ενώ «σαρώνουν» απ’ άκρη σ’ άκρη το δωμάτιο. Προς… «κακή» τους τύχη δεν εντοπίζουν χρηματικό ποσό ή αντικείμενα αξίας σε βιβλιοθήκες και συρτάρια και τρέπονται σε φυγή, ακολουθώντας την ίδια δίοδο με την οποία ελίχθηκαν στον χώρο. Στη συνέχεια διαφεύγουν προς -τον παράλληλο της ΕΟ Σπάρτης–Γυθείου- δρόμο των Καμινίων και γίνονται «καπνός». Εικάζεται πως στη υπόθεση ενδεχομένως εμπλέκεται κι άλλος συνεργός τους που ήταν εκτός των εγκαταστάσεων.

Για το συμβάν ειδοποιείται άμεσα η Αστυνομία Σπάρτης και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας επεμβαίνουν κι αναλαμβάνουν τη διερεύνηση της υπόθεσης, αξιοποιώντας το υλικό από το κύκλωμα παρακολούθησης και κάθε άλλο στοιχείο προς εξιχνίαση της υπόθεσης και ταυτοποίηση των δραστών.

Όπως ανέφερε στον «ΛΤ» ο -εκ των ιδρυτών και μετόχων της εταιρείας- κ. Σταύρος Αργυρόπουλος, αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική φορά τα τελευταία δύο χρόνια που η επιχείρησή του αποτελεί στόχο κλοπής. Στο παρελθόν, κακοποιοί είχαν αποσπάσει ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστή, κλειδοθήκη κ.α.. Για το τελευταίο «χτύπημα» στην επιχείρησή του, ο ίδιος τόνισε ότι οι δράστες «ήταν θρασύτατοι, καθώς αν και υπάρχουν συστήματα ασφαλείας σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων, αυτό δεν τους απέτρεψε, ενώ γνώριζαν πως έπρεπε να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους σε δύο λεπτά, όπως κι έκαναν.» Εκτιμάται ακόμη πως οι εισβολείς δεν επέλεξαν τυχαία τον συγκεκριμένο χρόνο για να «μπουκάρουν» στη μονάδα, καθώς εκείνο το διάστημα αλλάζει η βάρδια των αστυνομικών.

Σαφώς ενοχλημένος κι αγανακτισμένος από τις αλλεπάλληλες επιδρομές στην εταιρεία, ο Στ. Αργυρόπουλος ζητεί ενίσχυση της αστυνόμευσης και των περιπολιών στην περιοχή, καθώς και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και στοχευμένες ενέργειες της Πολιτείας για τον περιορισμό της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας από άτομα που λυμαίνονται τον τόπο.