σοβαρά-επεισόδια-στη-μόρια-812742
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.08.2020 | 21:59

Σοβαρά επεισόδια στη Μόρια

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι στη διασταύρωση της Μόριας όπου ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του χωριού που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία δομής υγείας δίπλα στο ΚΥΤ.

Η συγκέντρωση των κατοίκων ξεκίνησε ειρηνικά και ζητούσαν να συναντήσουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που νωρίτερα είχε επισκεφθεί τη δομή ασυνόδευτων προσφύγων. Τα πράγματα όμως ξέφυγαν και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι χτυπήθηκαν από τις ισχυρές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες , προσπάθησαν να τους απωθήσουν στα γύρω χωράφια ενώ έπεσαν και δακρυγόνα .

Στο σημείο βρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ότι “η συγκέντρωση των 50-60 κατοίκων ήταν ειρηνική, αλλά 4-5 ακραία στοιχεία πέταξαν πέτρες και η αστυνομία απάντησε με υπερβάλλοντα ζήλο».

Οι κάτοικοι, δηλώνουν, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι καθώς ακούν συνεχώς υποσχέσεις ενώ τα προβλήματα που βιώνουν δεν έχουν αντιμετωπιστεί, παρά την αισιοδοξία που εκφράζει το Υπουργείο Μετανάστευσης ότι η αποσυμφόρηση προχωρά.