σούρλας-μου-πρότειναν-μίζα-500-εκατ-δραχ-234612
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2018 | 15:30

Σούρλας: Μου πρότειναν μίζα 500 εκατ. δραχμές για να προωθήσω εμβόλια

Ο πρώην γενικός γραμματέας διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην υπουργός Γιώργος Σούρλας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» για θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, τα οποία οδήγησαν τη χώρα μας στην ηθική ταπείνωση και στη χρεωκοπία, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να τον δωροδοκήσουν.

«Μου προτείναν να εντάξω τα εμβόλια με μια έμμεση παρότρυνση 500 εκατομμυριών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας και πρόσθεσε ότι ο υπάλληλος της φαρμακευτικής του είπε ότι  θα φανεί ευαίσθητος απέναντι στον κόσμο γιατί θα είναι το εμβόλιο τελευταίας γενιάς. «Μπορείς να κάνεις απάτη με επαίνους», πρόσθεσε ο κ. Σούρλας.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για τα φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία χρόνια ολόκληρα σε πολλούς τομείς όπως είναι το λαθρεμπόριο στο χώρο των καυσίμων, στην απώλεια των κρατικών εσόδων από τα ποτά, τα τσιγάρα και τον καπνό αλλά και το πάρτυ που γίνεται στο χώρο των φαρμάκων.

Δώδεκα χρόνια χρειάστηκαν για να γίνουν μελέτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της λαθρεμπορίας των καυσίμων ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα εισροών – εκροών, είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας.

Λείπει η επαρκής πολιτική βούληση, ανέφερε ο Γιώργος Σούρλας, δεν υπάρχει διαφθορά όπου υπάρχει πολιτική βούληση.

Περίπου στο 1 δισ. φτάνει η απώλεια εσόδων από τα ποτά και τα τσιγάρα όπως ανακοίνωσε η Γραμματεία Διαφθοράς, η Διεθνής Διαφάνεια και το ΣΔΟΕ.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει πως την περίοδο 2012 – 2013 εισάγονταν στην Ελλάδα ραδιο-φάρμακα τα οποία αγοράζονταν 660 ευρώ και διατίθεντο έναντι 3.300 ευρώ.

Όλοι όφειλαν να γνωρίζουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας. Υπάρχει σε κάθε περίπτωση πολιτική ευθύνη και για όσα γίνονται αλλά και για όσα δεν γίνονται, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σούρλας.

Πηγή: ΕΡΤ