σούπερ-θέαμα-στο-επί-κοντώ-σήμερα-στο-σ-499232
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2018 | 13:43

Σούπερ θέαμα στο επί κοντώ σήμερα στο Σύνταγμα

Ένας δυνατός αγώνας υψηλού επιπέδου αναμένεται να γίνει σήμερα στις 19.00 ( ΕΡΤ2) στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του 6ου Protergia Athens Street Pole Vault.

Κορυφαίες αθλήτριες απ΄όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση και φυσικά ανάμεσα σε αυτές οι δύο Ελληνίδες, η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) και η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης).

Η Κυριακοπούλου, επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση, μετά τη γέννηση της κόρης της, και κατάφερε να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, αφού έχει ξεπεράσει τα 4,72 μ. που είναι η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, θα επιδιώξει να ανέβει ακόμη υψηλότερα και να δείξει τις προθέσεις της ενόψει του Βερολίνου.

Σε καλή κατάσταση δήλωσε πως είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμη το ρυθμό της. Η κορυφαία επικοντίστρια των τελευταίων ετών, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε πως είναι έτοιμη ακόμη και για άλματα πανελληνίου ρεκόρ (4,91 μ.). Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έχει κάνει φέτος τέσσερις αγώνες και έχει καλύτερο άλμα στα 4,64 μέτρα.

Το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι ιδιαίτερα υψηλό,αφού εκτός από τις δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου, στον αγωνιστικό χώρο, που θα στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, θα βρεθούν και τρεις σπουδαίες ξένες πρωταθλήτριες.

Η Γιάρισλει Σίλβα (Κούβα) είναι μία από τις κορυφαίες άλτριες της τελευταίας οχταετίας με μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης και ατομικό ρεκόρ 4,91 μ., που την φέρνει – μαζί με τη Στεφανίδη – στην τέταρτη θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα παγκοσμίως. Η 31χρονη άλτρια αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Filothei Women Gala, όπου ξεπέρασε τα 4,50 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και στο Σύνταγμα θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω. Η Σίλβα, η οποία το 2012 ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς και το 2015 νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την περασμένη σεζόν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, στη διοργάνωση που η Στεφανίδη ήταν νικήτρια. Η Κουβανή, στη διοργάνωση του Λονδίνου, δεν ήταν η μόνη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού στο βάθρο με την ίδια επίδοση (4,65 μ.) ανέβηκε και η 20χρονη Ρομπέιλις Πεινάδο (Βενεζουέλα).

Η ανερχόμενη άλτρια θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Protergia Athens Street Pole Vault και να βελτιώσει το ατομικό της 4,70 μ., που πέτυχε πριν λίγες ημέρες και δείχνει πως πρόκειται για μία από τις πιο φορμαρισμένες αθλήτριες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει μέρος στη διοργάνωση μία ακόμη σπουδαία άλτρια η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), η πέμπτη πριν δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έκτη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου έχει ατομικό ρεκόρ 4,81 μ., ενώ πριν λίγες εβδομάδες στο Diamond League, που έγινε στη Ντόχα ξεπέρασε τα 4,64 μέτρα.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) έχει κάνει φέτος 4,45 μ. και έχει ήδη θέση στην ομάδα για Βερολίνο, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει στο Σύνταγμα. Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι και η Στέλλα Λεδάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που στη Φιλοθέη, στον πρώτο στην ουσία της αγώνα στη σεζόν, ξεπέρασε τα 4,35 μέτρα και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Η νεάνιδα Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) έχει κάνει φέτος 4,15 μ. και δείχνει σε καλή κατάσταση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η συμμετοχή των Κατερίνα Βαγενά (ΓΣ Κηφισιάς), η Μυρτώ Κασσωτάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και η Κύπρια Μαρία Αριστοτέλους.