σωτήρης-τσιόδρας-η-ζωή-του-γιατρού-που-756080
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2020 | 16:09

Σωτήρης Τσιόδρας: Η ζωή του γιατρού που βλέπουμε κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα

Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας τελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μόλις δύο χρόνια μετά παίρνει μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, πατέρας επτά παιδιών πλέον, ολοκλήρωσε με «Άριστα» τον Μάρτιο του 1991. Ξεκινώντας την ιατρική σταδιοδρομία του, έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Από το 1997 έως το 2001, ήταν εσωτερικός ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center και στην Ιατρική Σχολή του Harvard. Το 1998 έλαβε τίτλο με το όνομα «Υπότροφος ερευνητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ». Το 2001 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από την ίδια σχολή.

Πέρα από τις σπουδές και την επαγγελματική του πορεία είναι λίγα τα πράγματα που ξέρουμε για εκείνον. Είναι πατέρας επτά παιδιών, ψάλτης ιερού ναού στην Κηφισιά και η σύζυγός του ονομάζεται Μίνα. Το ζευγάρι πραγματοποιεί σπάνια επίσημες δημόσιες εμφανίσεις.

Το περιοδικό Hello φιλοξενεί στο εξώφυλλό τον Σωτήρη Τσιόδρα και τη σύζυγό του, Μίνα, σε μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες τους που κυκλοφορούν.

Η Ασημίνα Τσιόδρα κατάγεται από την Ασωπία Βοιωτιας και είναι κόρη του ιερέα Κωνσταντίνου Γκέλη (φωτό) ο οποίος ήταν εφημέριος του Αγιου Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας επί μητροπολίτη Προκοπίου Μενούτη -και δεξί του χέρι- κατά την ταραγμένη περίοδο μέχρι το 1981.

Την περίοδο εκείνη είχαν συνταράξει το νησί έντονες αντιδράσεις σε βάρος του μητροπολίτη και των στενών συνεργατών του, μεταξύ των οποίων και ο Κων. Γκέλης, για τον υποτιθέμενο “τεμαχισμό” του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου. 3000 Κεφαλλονίτες πολιόρκησαν το Μητροπολιτικό Μέγαρο, στο οποίο κρυβόταν ο Προκόπιος  και υποχρεώθηκε υπό το βάρος της λαϊκής οργής και με την προστασία δυνάμεων των ΜΑΤ  να φυγαδευθεί από το νησί.

Τελικά η Δ. Ι. Σύνοδος κάνοντας χρήση του λεγόμενου «φιλαδέλφου» του έδωσε άδεια «αόριστης διάρκειας». Ο Κων. Γκέλης το 2003 ίδρυσε το μοναστήρι της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Ασωπία της Βοιωτίας.

https://www.instagram.com/p/B-E_ZglBhlI/?utm_source=ig_web_copy_link