σωτήρης-τσιόδρας-αυτή-είναι-η-σύζυγός-748553
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.04.2020 | 18:16

Σωτήρης Τσιόδρας : Αυτή είναι η σύζυγός του (φωτο)

Από τη στιγμή που η πανδημία του κοροναϊού έφτασε και στη χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε γνωστός σε όλους μας μπήκε για τα καλά στη ζωή μας.

Κάθε απόγευμα στις 18:00, ο λοιμωξιολόγος ενημερώνει για την εξέλιξη του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ο καθησυχαστικός του τόνος, το χαμηλών τόνων ύφος του και οι ολοφάνερες επιστημονικές του γνώσεις έχουν κάνει τον Σωτήρη Τσιόδρα αγαπητό σχεδόν σε όλους τους Έλληνες, με τη δημοτικότητά του να απεικονίζεται σε πολλές δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό.

Η σπάνια φωτογραφία του Σωτήρη Τσιόδρα με τη σύζυγό του

Την πρώτη φωτογραφία με τη σύζυγό του, Μίνα, δημοσίευσε το περιοδικό Hello, όπως φαίνεται σε ανάρτηση στο Instagram. Σε αυτή, ο Σωτήρης Τσιόδρας και η σύζυγός του Μίνα ποζάρουν χαμογελαστοί.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 21 Μαΐου του 1995 στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω και έχουν αποκτήσει επτά παιδιά.

Οπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας, έτσι και η σύζυγός του είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων και στέκεται διακριτικά στο πλευρό του λοιμωξιολόγου.

Το βιογραφικό του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κοροναϊού, είναι ένας επιστήμονας με τις εξειδικευμένες γνώσεις και μακρά πορεία.

Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας τελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δύο χρονιά μετά πήρε μετεγγραφή ως αριστούχος στη Ιατρική Σχολή Αθήνας. Το 1991 ολοκλήρωσε με «Αριστα».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε συνέντευξη σε 10 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein. Από το 1997 έως το 2001, ήταν εσωτερικός ειδικευόμενος Ιατρός στην ειδικότητα της Παθολογίας με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στο Beth Israel Deaconess Medical Center και στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Το 1998 έλαβε τίτλο με το όνομα «Υπότροφος ερευνητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ» και το 2001 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα από την ίδια σχολή.

Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ολοκλήρωσε το υποχρεωτικό από τον νόμο Αγροτικό του στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης. Μετά το τέλος της θητείας του απασχολείται ως λοιμωξιολόγος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενα χρόνο μετά υποβάλει τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, αναγορεύεται διδάκτορας και από τον Δεκέμβριο του 2003 ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκτός από την επιστήμη του, αγαπά και την βυζαντινή υμνολογία, της οποίας είναι μελετητής. Κάθε Κυριακή ψέλνει σε εκκλησία της Κηφισιάς, όπου και διαμένει.