σοκάρουν-οι-εικόνες-του-μαθητή-που-ξυλ-1116148
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.01.2023 | 20:04

Σοκάρουν οι εικόνες του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Όπως διαβάσαμε στο Loutrakiblog.gr, στις 16 Ιανουαρίου 2023, σημειώθηκε περιστατικό βίας και μάλιστα άγριου ξυλοδαρμού σημειώθηκε στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου με αποτέλεσμα στο σοβαρό τραυματισμό ανήλικου μαθητή, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ενώ χθες 19 Ιανουαρίου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αφού έφερε κατάγματα στην κάτω γνάθο.

To Korinthia24.gr επικοινώνησε με τη μητέρα του 16χρονου που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ:

«Το παιδί χειρουγήθηκε χθες και όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί η εγχείρηση πήγε καλά. Είναι πρησμένος και δεν μπορεί να φάει. Λυπάμαι που οι καθηγητές δεν μας ενημέρωσαν για το περιστατικό, λυπάμαι που άφησαν το παιδί μου αβοήθητο, λυπάμαι που επικοινώνησαν μαζί μας μετά το δημοσίευμα του loutrakiblog.gr. Θέλω να γίνει καλά το παιδί μου, να βγούμε από το νοσοκομείο . Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Λυπάμαι που εξακολουθούν να λένε ψέμματα ακόμα οι καθηγητές. Τι και ποιον θέλουν να καλύψουν; To περιστατικό έγινε μέσα στο σχολείο και όχι έξω από αυτό. Μάρτυρες οι συμμαθητές τους.»

To reportaz του Κorinthia24.gr λέει πως από τη στιγμή που υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησαν ενημέρωση για το περιστατικό από το  Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που περιστατικά βίας σημειώνονται στα ΕΠΑΛ Λουτρακίου με πιο πρόσφατο , τον Οκτώβριο του 2022, περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μεταξύ μαθητών, με έναν έφηβο να καταλήγει στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι. 

Διατάχθηκε ‘Ενορκη Διοικητική Εξέταση

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθεί σε βάθος τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, κ. Σαμαράς δήλωσε στο Korinthia24.gr

«Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε συνδυασμό με προηγούμενη προκαταρκτική έρευνα που είχε γίνει για ένα παρόμοιο περιστατικό. Θέλω τα πράγματα να είναι εντελώς ξεκάθαρα, δηλαδή: έγινε αυτό, πού έγινε, ποιοι το είδανε, ποιοι δεν το είδανε, θελω να γνωρίζουμε κάθε λεπτομέρεια. Εχω ήδη ενημερώσει το Υπουργείο και την Περιφέρεια. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με το Σύλλογο διδασκόντων»

Επιπροσθέτως ακούγεται ότι θα τους απασχολήσει και η δια παντός αποβολή του «νταή» μαθητή από το σχολείο.

Καλό θα ήταν βεβαίως να τους απασχολήσει και η παρουσία του εξωσχολικού ατόμου εντός του σχολείου (άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά) αλλά και τα περιστατικά βίας που σημειώνονται συχνά πυκνά σε αυτά τα σχολεία.