σοκ-με-γυμνά-χέρια-στραγγαλίστηκε-ο-μέ-190280
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.12.2014 | 20:43

Σοκ: Με γυμνά χέρια στραγγαλίστηκε ο Μένης Κουμανταρέας – Τo πόρισμα των ιατροδικαστών

Σε στραγγαλισμό οφείλεται ο θάνατος του Μένη Κουμανταρέα, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Οπως επιβεβαίωσαν οι δύο ιατροδικαστές, ο δράστης κατάφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά πριν τον στραγγαλίσει με γυμνά χέρια.

Ο δημοφιλέστατος συγγραφέας βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου δολοφονημένος στο σπίτι του, στην οδό Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη. Είχε δώσει μάχη με τον δράστη (ή τους δράστες), αφού το πρόσωπό του είχε μώλωπες και εκδορές, παρότι φαίνεται ότι άνοιξε ο ίδιος την πόρτα, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, αφού το σπίτι του δεν είχε σημάδια παραβίασης.

Η κηδεία του Μένη Κουμανταρέα θα γίνει την Τρίτη στις δύο το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο.

Φέτος ο Μένης Κουμανταρέας, με το 24ο μυθιστόρημά του, συμπλήρωσε 52 χρόνια στην ενεργό συγγραφική δράση και στο διάστημα αυτό μας χάρισε μερικά από τα σημαντικότερα κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας: «Βιοτεχνία υαλικών», «Η κυρία Κούλα», «Το κουρείο», «Ο ωραίος λοχαγός», «Η φανέλα με το εννιά», «Πλανόδιος σαλπιγκτής», «Η συμμορία της άρπας», «Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω», «Η μέρα για τα γραπτά κι η νύχτα για το σώμα», «Δυο φορές Ελληνας» και πολλά άλλα. Συνολικά, είκοσι τέσσερα μυθιστορήματα.